Pedeapsa primită de tânărul agresiv care a ucis un polițist local

0
Publicat:

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au dat luni 3 iunie sentința în primă instanță în cazul tânărului care în seara zilei de 4 noiembrie 2023 a atacat agresiv un polițist local, care a murit după două săptămâni la spital în urma loviturilor primite.

Savaste Condoruș, polițistul local ucis la Pitești FOTO Poliția Locală Pitești
Savaste Condoruș, polițistul local ucis la Pitești FOTO Poliția Locală Pitești

Ștefan Florin Moraru, din comuna argeșeană Moșoaia, a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, trebuind să plătească familiei victimei și daune morale de 70.000 de euro. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023. Savaste Condoruș, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale Pitești, mai avea un sfert de oră și ieșea din tură când a văzut, în centrul municipiului, mai mulți tineri care beau și deranjau ordinea și liniștea publică. Polițistul local observase un tânăr care aruncase o sticlă de băutură în curtea Colegiului Național „Ion C. Brătianu” și i-a atras atenția cu privire la comportamentul său și la faptul că nu se consumă alcool în spațiul public.

Savaste Condoruș, care avea o experiență de 16 ani ca polițist local, i-a cerut bărbatului să se legitimeze, moment în care acesta a devenit agresiv și l-a lovit pe agent cu pumnul în față. În urma loviturii primite, polițistul a căzut cu capul pe asfalt și a rămas inconștient.

După ce agresorul a plecat de la fața locului, mai multe persoane au sunat la 112, după care au mers la polițistul local care era căzut la pământ. O parte dintre martori au încercat să vorbească cu acesta, cerându-i să clipească de două ori dacă este lovit, fapt pe care l-ar fi făcut. Martorii susțin că victima încerca să vorbească, dar nu putea. La scurt timp, la fața locului s-a prezentat un echipaj medical care l-a preluat pe polițistul rănit. Acesta a fost internat în stare gravă la Spitalul Județean Argeș, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Timp de 15 zile s-a zbătut între viață și moarte. S-a stins pe 19 noiembrie 2023 la Spitalul Județean Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite