Polițist din Iași, în stare critică după ce a fost lovit cu mașina de o șoferiță începătoare. Ce șanse îi dau medicii

0
Publicat:

Un polițist din județul Iași a fost transportat de urgență la spital, în cursul zilei de sâmbătă, 11 mai 2024, după ce a fost lovit de un autoturism la volanul căruia se afla o șoferiță începătoare.

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD

Bărbatul a suferit răni grave și a fost introdus direct în sala de operație. Cu toate că s-a intervenit extrem de rapid, medicii sunt în continuare rezervați când vine vorba despre șansele pacientului.

Polițist din Iași, în stare critică după ce a fost lovit cu mașina de o șoferiță începătoare

În cursul zilei de sâmbătă, 11 mai 2024, un polițist din județul Iași, comuna Belcești, a fost accidentat grav de o șoferiță începătoare. 

Acesta s-a ales cu mai multe fracturi grave, dar și alte leziuni importante, fiind introdus de urgență în sala de operație, unde a stat nu mai puțin de zece ore.

Am intervenit cu echipajul elicopterului SMURD Iași la un accident rutier produs în localitatea Belcești. De acolo a fost preluat un bărbat în vârstă de 46 de ani, care a fost lovit de o mașină. Acesta prezenta politraumă, cu leziuni foarte grave la nivelul membrelor inferioare. Pe partea dreapta prezenta o fractură deschisă, la nivelul gambei, iar pe partea stângă prezenta o fractură deschisă la nivelul coapsei. Pacientul a fost sedat, intubat, de la locul intervenției. A fost evaluat în urgențe, s-a intrat în sala de operație cu o echipă de complexă de terapie intensivă, ortopedie, chirurgie vasculară și chirurgie plastică, pentru încercarea de salvare a vieții dar și a membrelor inferioare”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

În ce stare este polițistul ieșean

Cadrele medicale au declarat că pacientul va mai avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale și că este, în continuare, în stare gravă.

„S-a realizat o intervenție complexă, ce a durat aproximativ 10 ore, pacientul fiind instabil hemodinamic. În prezent, acesta este în terapie intensivă și va avea nevoie în continuare de intervenții chirurgicale. Ceea ce este foarte grav este instabilitatea lui hemodinamică”, a adăugat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite