Omul de afaceri Constantin Pănescu, din arest, acasă! Afaceristul este acum cercetat sub control judiciar

0
0
Aproape trei săptămâni a stat în arest afaceristul arşeşean Constantin Pănescu           Foto: Bitpress
Aproape trei săptămâni a stat în arest afaceristul arşeşean Constantin Pănescu           Foto: Bitpress

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de prelungire a arestului preventiv pentru omul de afaceri Constantin Pănescu formulată de procurori şi a înlocuit respectiva măsură cu cea a controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.


Aproape trei săptămâni a stat în arest afaceristul argeşean ale cărui probleme au început în prima zi a lunii februarie, când oamenii legii au descins la domiciliul şi sediile firmelor sale. Tot în februarie, Pănescu a şi fost arestat în dosarul în care, tot sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, au ajuns în arest şi primarul comunei Bradu, Florin Frătică, dar şi Popescu Narcis, Cătălin Nicolae Cristea şi Ovidiu Ilinca. 

În  comunicatul de presă emis de DNA la momentul percheziţiilor se arată că “din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat” şi că “prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 milioane euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive“.

Potrivit aceluiaşi document, prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, ar fi de aproximativ 30.000.000 euro.

După decizia de vineri luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti, patronul firmelor Alcadibo, Selca şi Metabet s-a întors acasă, măsura controlul judiciar (însoţită de o serie de condiţii) fiind dispusă pentru o perioadă de 60 de zile. 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri