O elevă premiantă a încercat să se sinucidă după o ceartă cu tatăl ei. Adolescenta nu s-a mai trezit dimineaţa, când trebuia să plece la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva a înghiţit mai multe barbiturice FOTO: argesplus.ro
Eleva a înghiţit mai multe barbiturice FOTO: argesplus.ro

O elevă premiantă de 15 ani din Argeş a încercat să se sinucidă, înghiţind mai multe medicamente după o ceartă cu tatăl său. Eleva a fost adusă în comă la Spitalul de Pediatrie Piteşti în cursul zilei de joi, 22 martie, şi transferată ulterior la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, existând suspiciunea că s-a intoxicat cu barbiturice.

Adolescenta, elevă în clasa a VIII-a la şcoala din satul argeşean Vrăneşti, locuieşte împreună cu tatăl ei şi sora în vârstă de 6 ani, în comuna Goleşti. Mama ei este plecată de mai multe timp la muncă peste hotare.

Medicii au aflat din declaraţiile rudelor că miercuri seara fata s-ar fi certat cu tatăl ei. Joi dimineaţa, când trebuia să plece la şcoală, fata nu s-a mai trezit. Rudele ei au realizat că fata are un somn profund, nefiresc şi au sunat la 112.

„Joi 22 martie s-a prezentat în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe, o pacientă în vîrstă de 15 ani, din mediul rural, a fost adusă de un echipaj medical de urgenţă, cu stare de conştienţă modificată. Este echilibrată hemodinamic, respirator şi digestiv. Probabil este vorba de o ingestie cu substanţă necunoscută“, a declarat medicul Adina Enescu, purtător de cuvînt al Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Simptomele fetei le-au sugerat medicilor o intoxicaţie cu barbiturice. Rudele nu ştiau ce medicamente a înghiţit fata, spunînd că nu aveau pastile în casă. Transferul ei la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti s-a făcut în jurul prânzului, fiind dusă la Secţia Toxicologie. Fata are rezultate foarte bune la învăţătură şi a obţinut mai multe premii. La simularea examenului de capacitate, a fost a treia din clasă ca medie obţinută.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite