Misterul tentativei de sinucidere a judecătoarei din Argeş. „Este o femeie înţelegătoare, calmă şi apreciată de colegi. Se înţelegea bine cu toată lumea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea este internată în continuare la Terapie Intensivă FOTO Adevărul
Judecătoarea este internată în continuare la Terapie Intensivă FOTO Adevărul

Judecătoarea Gabriela Iordache, fostă preşedintă a Judecătoriei Piteşti care a încercat să se sinucidă duminică, 18 martie, este internată în continuare la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din Capitală. Judecătoarea a fost adusă în comă la Bucureşti.

Vestea tentativei de sinucidere a judecătoarei Gabriela Iordache i-a surprins foarte mult pe colegii săi, care spun că magistratul este un om foarte echilibrat şi care nu a avut niciodată conflicte la locul de muncă.

Magistratul a lăsat şi un bilet de adio, în care nu-şi motivează gestul suicidal.

„O ştiu pe doamna judecător ca un om foarte echilibrat. Este o femeie înţelegătoare, calmă şi apreciată de colegi. Nu a avut conflicte cu colegii. Se înţelegea bine cu toată lumea. Nu a avut reclamaţii, nu îmi amintesc să fi fost sancţionată vreodată profesional“, spune judecătorul Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei I Civilă, de la Curtea de Apel Piteşti.

judecator ion rebeca

Tot Ion Rebeca (foto) spune că judecătoarea Gabriela Iordache a fost testată psihologic de mai multe ori în ultimii ani. „La Judecătoria Piteşti au fost testaţi toţi judecătorii, evidenţa testărilor fiind ţinută de psiholog, iar rezultatul este confidenţial. În calitate de vicepreşedinte al instanţei, funcţie pe care a deţinut-o doamna judecător, a fost testată psihologic de mai multe ori, aşa cum prevede hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii 320/2006, înainte de susţinerea examenului pentru funcţia de conducere. Dacă în timpul testării, psihologul constată ceva în neregulă, este obligat să ceară testarea psihiatrică a magistratului, ceea ce nu a fost cazul la doamna judecător Gabriela Iordache“, precizează judecătorul Ion Rebeca.

Mai mulţi colegi de la Judecătoria Piteşti ai Gabrielei Iordache ne-au declarat sub protecţia anonimatului că este posibil ca tentativa de suicid să aibă legătură şi cu suprasolicitarea de la locul de muncă. În ultimele săptămâni, Gabriela Iordache a avut extrem de mult de lucru. Joi 15 martie, cu mai puţin de trei zile înainte de tentativa de suicid, judecătoarea Gabriela Iordache a fost preşedinte de şedinţă la un complet şi a dat nu mai puţin de 40 de hotărâri.

Ultima testare psihologică a fost în 2014

”Doamna judecător a fost supusă testărilor psihologice în acord cu dispoziţiile legale în vigoare, atât la data numirii în funcţia de conducere, cât şi ulterior, ultima testare psihologică fiind efectuată în anul 2014”, a declarat, pentru „Adevărul“, judecătorul Ana-Maria Ruţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Piteşti.

Gabriela Iordache este judecător la Judecătoria Piteşti din 15 iunie 2000, iar între 2010 şi 2014 a fost vicepreşedinte al instanţei. Între 20 martie şi 1 septembrie 2014 a fost preşedintele Judecătoriei Piteşti.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite