Noi restricţii în Argeş. Colindatul este însă permis, dar în grupuri de cel mult şase persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât, în şedinţa de marţi, să introducă noi restricţii. Permite în schimb colindatul şi organizarea de pieţe volante, inclusiv a celor specifice sărbătorilor de iarnă.

CJSU a decis în şedinţa din15 decembrie să interzică funcţionarea teraselor prevăzute cu mai mult de o latură închisă (cu sau fără tavan), indiferent de materialul din care este confecţionată aceasta şi de natura materialului (permanent sau retractabil).  În cazul încălcării de către agenţii economici, în mod repetat, a măsurilor stabilite pentru combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2, se vor efectua demersuri, în condiţiile legii, pentru retragerea autorizaţiei de funcţionare.

Pieţele volante specifice sărbătorilor de iarnă, permise

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CJSU a hotărât să permită organizarea de pieţe volante, inclusiv a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pe teritoriul judeţului Argeş.  În calitate de organizatori, autorităţile administraţiei publice locale sunt direct răspunzătoare de implementarea şi respectarea măsurilor dispuse prin Ordinul comun nr.335/4225/2078/1730/2020 din 4 decembrie 2020 pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante în perioada stării de alertă, sub sancţiunea închiderii acestor pieţe. 

 "Primăria, ca organizator, are obligaţia să asigure respectarea măsurilor de siguranţă. În caz contrar, piaţa respectivă va fi închisă", precizează prefectul Soare Emanuel

Se poate colinda, dar în grupuri mici

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să permită şi desfăşurarea manifestărilor tradiţionale prilejuite de sărbătorile de iarnă, de tipul colindelor, Steaua, Pluguşorul şi altele asemenea pe teritoriul judeţului.  Colindătorii vor respecta  numărul de maximum şase persoane într-un grup, vor purta obligatoriu mască de protecţie şi  vor păstra distanţa fizică (de minim doi metri).

"Permitem desfăşurarea colindeţelor în contextul pandemiei, dar nu pentru grupuri mai mari de şase persoane", a subliniat prefectul.

Vă mai recomandăm şi:

 Primul Crăciun în pandemie. Cum să ne păstrăm echilibrul emoţional în cea mai sensibilă perioadă a anului

Ce bani primesc studenţii care se oferă voluntari pentru a lucra la cel mai mare spital COVID-19 din Argeş

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite