Mașini de peste 5,3 milioane de lei, introduse în țară de o firmă din Pitești fără a fi declarate la fisc

0
Publicat:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat marți 17 percheziții, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, evaziune fiscală și înșelăciune.

Percheziții. FOTO Arhivă
Percheziții. FOTO Arhivă

 Perchezițiile au avut loc în trei cauze penale.

 Plăți pentru livrări fictive

În prima cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Mărăcineni și Rătești.

„În urma verificărilor, există suspiciunea că reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș ar fi dispus plata sumei de aproximativ 90.000 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 900 de tone de agregate minerale, achiziționate în anul 2021, care, în realitate, nu ar fi fost livrate unității administrativ-teritoriale”, precizează IPJ Argeș.

Statul, prejudiciat cu 850.000 

În cea de-a doua cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Tribunalului Argeș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 1 mai 2020-31 decembrie 2020, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă și nu ar fi declarat organului fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme, achiziționate din spațiul intracomunitar, în valoare totală de aproximativ 5.300.000 de lei, din care aproape 850.000 reprezenta T.V.A”, potrivit IPJ Argeș.

A înscenat un accident

În cea de-a treia cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în orașul Costești.

Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Costești, ar fi înscenat un accident între o autoutilitară și un autoturism, despre care a declarat că s-ar fi produs în data de 14 februarie 2023. A ajutat, astfel, un bărbat de 47 de ani, tot din Costești, să obțină despăgubiri, în mod fraudulos, de la societatea de asigurări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

În total, 14 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

„Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș”, mai precizează IPJ Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite