Invitaţie la Vila Florica, adresată celor mici

0
0
Vila Florica
Vila Florica

Consiliul Judeţean Argeş prin Centrul de Cultură „Brătianu” organizează luni, 2 iunie 2014, de la orele 10.00, la Vila Florica, o acţiune dedicată Zilei Internaţionale a Copilului,  la care sunt invitaţi doar prichindei.

La eveniment sunt aşteptaţi copiii de la Centrul de Tip Familial Găvana, cei de la grădiniţele cu program normal şi program prelungit din Ştefăneşti, şi micuţii de la Grădiniţa Specială „Sf. Elena”, Piteşti.

“În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie, ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. 1 iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.”, spune Simona Şerban, directorul Centrului de Cultură „Brătianu”. 

Vila Florica, locul ideal pentru o lecţie de istorie

Situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, numit ca şi satul în care se află, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre (cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite aiurea în anii regimului comunist). Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primii doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne, de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite