Închisoare pentru o relație la distanță. Amorezul a turbat când iubita i-a refuzat ceva

0
Publicat:

Săturat de relația online pe care o avea cu o fată, un tânăr i-a cerut să se vadă și față în față. Ea a refuzat, iar el a început să o șantajeze pe rețelele de socializare cu publicarea unor filmări compromițătoare.

Șantaj pe rețelele de socializare Foto: Shutterstock
Șantaj pe rețelele de socializare Foto: Shutterstock

Cei doi tineri s-au cunoscut prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Pe parcursul acestei relații online, care a durat aproximativ nouă luni, între decembrie 2021 și septembrie 2022, aceștia nu s-au întâlnit niciodată, ci doar au conversat prin intermediul aplicațiilor online.

Ea i-a trimis lui filmări în care apare goală și în timp ce desfășoară activitați cu conotații sexuale. În momentul în care tânărul din Argeș și-a dorit să treacă relația din planul virtual în cel fizic, tânăra a refuzat, iar lucrurile au căpătat o turnură penală.

Timp de trei zile, el a amenințat-o cu moartea și a șantajat-o cu distribuirea pe internet a unor poze compromițătoare în cazul în care nu îi oferă o sumă de bani sau nu continuă relația cu el. A ajuns, în schimb, pe mâna poliției.

În perioada 04.09-06.09.2022 a amenințat persoana vătămată cu moartea, cu distribuirea filmărilor compromițătoare și cu incendierea locuinței în schimbul remiterii sumei de 7000 lei ori a acceptării de a continua relația cu acesta și a se muta împreună la domiciliul autorului”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

El a susținut, în fața anchetatorilor, că banii pe care i-a cerut îi oferise, de fapt, tinerei pe parcursul relației virtuale pe care a avut-o cu aceasta. Dar a recunoscut comiterea faptei.

Pe 29 ianuarie 2024, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Pitești la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

În fața instanţei de judecată, tânărul nu s-a prezentat pentru a își exprima poziția procesuală. Nu a fost prezent la niciun termen de judecată, deşi a fost citat la toate adresele, fiind emise mai multe mandate de aducere, iar avocatul din oficiu chiar a luat legătura cu el, în repetate rânduri, explicându-i eventualele consecințe ale judecării cauzei în lipsă.

Procesul a fost reluat la Curtea de Apel Pitești, acolo unde inculpatul, cel mai probabil, nu va mai trata situația cu indiferență, mai ales că ar putea să ajungă la închisoare. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite