Grupare de traficanţi de droguri destructurată. Cum erau „spălaţi” banii obţinuţi în mod ilegal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte  bărbaţi au fost reţinuţi. Foto: IPJ Argeş
Şapte  bărbaţi au fost reţinuţi. Foto: IPJ Argeş

O grupare de traficanţi de droguri, care opera în Piteşti, a fost destructurată. Poliţiştii au stabilit şi cum introduceau infractorii banii din droguri în circuitul reglementat. Şapte bărbaţi reţinuţi pe bază de ordonanţă vor fi prezentaţi joi instanţei pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat miercuri percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuinţele a şase persoane bănuite de trafic de droguri şi spălare de bani şi la sediul unei societăţi comerciale, în vederea destructurării unei grupări infracţionale, specializate în trafic de substanţe cu efect psihoactiv.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 25 de grame de substanţă cristalină, susceptibilă a fi droguri, 1,5 litri de substanţă lichidă, susceptibilă a fi droguri, o armă neletală tip pistol, supusă autorizării, trei cântare electronice de precizie, 3.050 de lei, 7.300 de euro, 6 telefoane mobile, precum şi mai multe ustensile utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor", precizează IPJ Argeş.

Gruparea „opera” în Piteşti

Ulterior, în aceeaşi zi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au prins, în flagrant delict, în municipiul Piteşti, alte două npersoane, care ar fi oferit, spre vânzare, 50 de grame de NPS.

După prinderea în flagrant delict, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa uneia dintre cele două persoane. 

Cum erau spălaţi banii obţínuţí ilegal

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2021, gruparea, alcătuită din şase membri, ar fi comercializat, în municipiul Piteşti, substanţe cu efect psihoactiv.

Percheziţii la locuinţele persoanelor bănuite de trafic de droguri şi spălare de bani

„Sumele obţinute în urma acestor activităţi ar fi fost introduse în circuitul financiar reglementat, prin intermediul unei societăţi comerciale şi ar fi fost disimulate prin venituri cu caracter legal. Ulterior, membrii grupării ar fi folosit sumele pentru jocuri de noroc şi pentru a-şi achiziţiona bunuri mobile şi imobile", explică IPJ Argeş.

17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T  - Serviciului Teritorial Piteşti, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, şapte  bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de joii, 7 iulie, să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi au participat poliţişti şi jandarmi argeşeni.

  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire | adevarul.ro

Trei pui de zimbri însoţesc deja turmele adaptate perfect, după două secole de absenţă a speciei, în Munţii Făgăraş 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite