Femeie din Piteşti, amendată cu 4.000 de lei pentru că ţinea în apartament 18 pisici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul maxim admis este de două animale într-un  apartament, avertizează IPJ Argeş. Foto Cristina Stancu
Numărul maxim admis este de două animale într-un  apartament, avertizează IPJ Argeş. Foto Cristina Stancu

O femeie din Piteşti care îngrijeşte în apartamentul său 18 pisici a fost amendată de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor cu 4.000 de lei, după un control efectuat ca urmare a sesizărilor venite din partea vecinilor.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Piteşti, în care proprietara deţinea 18 pisici, deoarece vecinii s-au arătat deranjaţi de zgomotul şi mirosul care răzbăteau din apartamentul femeii.

Pisicile  aveau carnete de sănătate şi erau vaccinate 

Potrivit IPJ Argeş, locuinţa nu avea condiţiile corespunzătoare în ceea ce priveşte spaţiul pentru  adăpostirea atâtor animale.

Animalelele aveau însă carnete de sănătate şi erau vaccinate. Chiar şi aşa, proprietara n-a scăpat însă de amenzi: trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei. 

Oamenii legii explică pentru ce a fost sancţionată.

"Este vorba de o sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, pentru că felinele nu aveau asigurate condiţii corespunzătoare de spaţiu şi îngrijire medicală, o sancţiune, în valoare de 500 de lei, în baza H.C.L. 283/2001, întrucât proprietara a depăşit numărul maxim de două animale într-un imobil, şi o sancţiune, în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială", precizează IPJ Argeş.

Animalele au rămas la proprietară. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Spitalele din Câmpulung, mai sigure. Vor avea sisteme anti incendiu | adevarul.ro

Ziua Naţională Salvamont. Motivul pentru care este serbată la 1 august. „Standard de nevisat acum 20 de ani“ 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite