Donează salariul pentru investiţii la spitalul din oraş. Decizia de admirat a unui consilier al primăriţei Lasconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Aron, unul dintre cei mai apreciaţi stomatologi din Câmpulung Muscel şi consilier personal al primăriţei Elena Lasconi, îşi va dona în fiecare lună salariul încasat de la Primărie pentru investiţii la spitalul din oraş, ce are nevoie acută de finanţare.

„Mă interesează să îmi ajut foarte mult comunitatea în mijlocul căreia trăiesc. Din punctul meu de vedere, aş fi evitat să iau un salariu, însă nu aş fi fost un angajat legal al primarului dacă nu aş fi fost angajat. Nu mă interesează niciun fel de venit din activitatea mea la Primărie. Absolut tot ce fac este pentru a sprijini sistemul medical din Câmpulung. Nu îmi trebuie aceşti bani de la Primărie, sunt ok din punct de vedere material, prefer ca aceşti bani să fie utilizaţi în sistemul de sănătate din oraş. Iubesc oamenii din Câmpulung şi vreau să îi ajut cât de mult pot eu. Consum 90% din timpul meu în acest scop. Salariul net este de aproximativ 3.000 de lei şi îl voi dona lunar în toţi cei patru ani în care voi fi aici. Ca proiecte pentru care vor fi direcţionaţi banii, primul este cel de renovare a secţiei de Pediatrie a Spitalului din Câmpulung, în acest sens vom avea o acţiune caritabilă cu o asociaţie. După ce se va termina acest proiect, voi plăti din salariul donat şi teste COVID-19 ale oamenilor care se vor interna în spital. Mă voi axa pe sistemul medicl privind salariile donate. Am vrut să fiu sigur că se face cu adevărat ceva cu banii donaţi. Aşa ştiu că se duc banii unde trebuie”, spune medicul Andrei Aron.

Costurile pentru reabilitarea secţiei de Pediatrie de la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel se vor ridica la aproximativ 300.000 de euro. Cele mai mari costuri sunt pe partea de infrastructură şi pe refacerea canalizării. Se va încerca în cadrul proiectului mărirea numărului de băi. „E nevoie de condiţii normale pentru copii. Acum sunt doar 2 sau 3 băi pe toată secţia de Pediatrie, nu e normal. Îmi doresc ca sistemul de sănătate din Câmpulung să îşi revină cât mai repede”, adaugă Andrei Aron.

Acţiunea de strângere de fonduri pentru reabilitarea secţiei de Pediatrie de la Spitalul din Câmpulung Muscel se va finaliza la sfârşitul lunii decembrie. Primăria se va ocupa de partea de avizări, iar Andrei Aron speră ca lucrările efective de renovare să înceapă în martie-aprilie 2021. „Viaţa mea s-a schimbat radical de când lucrez la Primăria Câmpulung Muscel, am un program foarte încărcat în fiecare zi, însă fac totul cu mare drag pentru că oamenii de aici merită să li se schimbe viaţa în bine. Iar una dintre schimbările majore trebuie să înceapă cu sistemul medical din oraş, unde sunt multe de făcut”, mai spune doctorul Andrei Aron.

Iniţiatorul unei petiţii naţionale de interzicere a deşeurilor

Fost manager timp de câteva luni al Spitalului din Câmpulung Muscel, Andrei Aron a iniţiat în 2013, împreună cu omul de afaceri Roxana Şulcă, o petiţie pentru interzicerea depozitelor de pe platforma fostei uzine ARO şi pentru retragerea autorizaţiei Global Eco Center, ce depozita acolo sute de tone de deşeuri periculoase.  O petiţie ce a stârnit o reacţie fără precedent şi ce a fost semnată de peste 4.000 de oameni din toată ţara, printre susţinătorii săi numărându-se cunoscuta cântăreaţă Ileana Şipoteanu şi Norris Măgeanu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Mai multe dosare penale au fost deschise legat de deşeurile periculoase depozitate pe platforma de la fosta uzină ARO.

Vă mai recomandăm şi:

Elena Lasconi (USR-PLUS) a câştigat Primăria Câmpulung Muscel

Elena Lasconi, la Adevărul Live, despre campania „Fără părinţi, fără viitor“: „Se întâmplă lângă noi poveşti desprinse dintr-o imaginaţie bolnavă“ VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite