Cum se prepară dulceaţa de mentă şi care sunt beneficiile preparatului pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dulceaţa de mentă este uşor de preparat FOTO: festkonserv.in.ua
Dulceaţa de mentă este uşor de preparat FOTO: festkonserv.in.ua

Uşor de preparat şi conţinând ingrediente naturale, dulceaţa de mentă este un desert inedit şi delicios, cu numeroase beneficii pentru sănătate, îndeosebi în sezonul rece. Cum se prepară dulceaţa de mentă şi care sunt beneficiile ei, aflaţi din materialul de mai jos.

Mai întâi, iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru a prepara delicioasa dulceaţă: 1 kg frunze de mentă, 5-6 lămâi mai mari, 2 kg zahăr, 1,5 l apă plată sau de izvor, 100 g ghimbir tocat fideluţă şi trei pliculeţe de acid citric. Mai întâi, frunzele de mentă se rup una câte una. Se spală după aceea în apă rece, se scutură într-un sac de pânză şi se zvântă la umbră. Se toacă julliene mai mare, se pun într-un lighean zmălţuit sau inoxidabil şi se freacă cu acid citric. Se acoperă cu o pânză impermeabilă şi se lasă în aşteptare.

Lămâile se spală şi ele foarte bine, apoi se opăresc şi se taie în patru pe lung. Se scot sâmburii din lămâi, iar cele patru sferturi se toacă felii subţiri cu tot cu coajă şi se pun într-un castron.

Ghimbirul se spală, se curăţă de coajă şi se toacă fideluţă. Se adaugă peste frunzele de mentă.

Iată şi modul de preparare al dulceţei de mentă. Într-o cratiţă mare de inox, se fierb la foc potrivit zahărul cu apa timp de aproximativ 20 de minute. Se înlătură spuma formată. După aceea, se adaugă menta, lămâile şi ghimbirul. Se amestecă încet cu o lingură de lemn curată şi se dă amestecul în câteva clocote. Se stinge focul, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă până a doua zi, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză.

A doua zi, se fierbe dulceaţa la foc încet 50 minute, până începe să se lege. Când este gata, se închide focul şi se lasă să se răcească în cratiţă.

Dulceaţa de mentă se pune rece în borcane ce se închid ermetic. Borcanele cu dulceaţă de mentă se păstrează la loc uscat şi răcoros.

Dulceaţa de mentă are şi multiple beneficii pentru organism: întăreşte sistemul imunitar, combate simptomele de răceală şi este eficientă în cazul problemelor gastrice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite