Înşelăciune cu criptomonede. La cât se ridică paguba şi ce s-a găsit la percheziţii

0
0
Patru ceasuri de lux au fost găsite la escroci, alături de sume de bani şi două portofele electronice FOTO IPJ Călăraşi
Patru ceasuri de lux au fost găsite la escroci, alături de sume de bani şi două portofele electronice FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii din Călăraşi cercetează trei persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune cu criptomonede. Un bărbat din Tulcea a fost reţinut, valoarea prejudiciului depăşind 77.000 lei.

Oamenii legii din Călăraşi au făcut cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Tulcea, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pe 23 iunie, la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Anchetatorii au stabilit că în anul 2018, un bărbat, de 37 de ani, din judeţul Tulcea, a indus în eroare şi a determinat un alt bărbat să-i vireze din portofelul virtual trei criptomonede, urmând să primească 77.417,42 lei.

Ulterior, bărbatul de 37 de ani a invocat că din cauza unei erori electronice tranzacţia nu a fost efectuată.

După ce victima a transferat monedele, acestea ar fi fost redirecţionate către conturile deţinute de o femeie de 48 de ani şi un bărbat de 46 de ani, ambii din municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat patru ceasuri de lux, 2.000 de euro, două portofole electronice în care sunt stocate criptomonede, în valoare de 40.000 de euro, documente privind efectuarea de tranzacţii financiare, telefone mobile şi medii de stocare.

Bărbatul din judeţul Tulcea a fost reţinut de poliţişti pentru pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar femeia, de 48 de ani, şi bărbatul, de 46 de ani, sunt cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune. Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Vă recomandăm să citiţi şi:

China şi Rusia vizează „Călcâiul lui Ahile” în regiunea Arctică

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Avioanele ucrainene au lovit grupurile ruseşti din sud. Retragerea din Severodoneţk va dura câteva zile

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite