Cauza conflictului în urma căruia Dani Mocanu va fi judecat pentru tentativă de omor. Detalii exclusive din rechizitoriu

0
Publicat:

„Adevărul“ a studiat rechizitoriul din dosarul în care manelistul Dani Mocanu și fratele său Nando vor fi judecați pentru tentativă de omor după o bătaie izbucnită într-o benzinărie din Pitești.

Dani Mocanu a fost implicat într-o bătaie la o benzinărie din Pitești FOTO arhiva personală
Dani Mocanu a fost implicat într-o bătaie la o benzinărie din Pitești FOTO arhiva personală

În seara zilei de 18 august a.c., Nando Mocanu, Dani Mocanu, fratele său, precum și alte persoane au lovit cu o bară metalică și cu pumnii doi bărbați la o benzinărie OMV de la ieșirea din Pitești. Una dintre victime a avut nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale, în timp ce cealaltă victimă a necesitat șase zile de îngrijiri medicale.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu și a fost internată la Spitalul Județean Argeș.

Dani Mocanu și fratele său Nando, alături de alte două persoane participante la bătaie, au fost trimise în judecată în luna noiembrie a.c., procesul urmând a începe anul viitor la Tribunalul Argeș. 

Date din rechizitoriu

Conform rechizitoriului obținut în exclusivitate de „Adevărul”, conflictul ce a degenerat într-o bătaie la benzinăria din Pitești în seara zilei de 18 august a fost cauzat de un alt conflict survenit cu mai multe ore înainte.

Concret, Gheorghe Văduva, un cetățean din orașul Ștefănești, a avut un conflict spontan cu Romario Mocanu (fratele lui Dani Mocanu), pe motiv că acesta își parcase mașina în mijlocul străzii, în apropierea blocului unde locuia Gheorghe Văduva, blocând astfel circulația. Gheorghe Văduva i-a cerut lui Romario Mocanu să mute mașina.

Numai că discuțiile au degenerat în înjurii și amenințări, iar ulterior, Romario Mocanu, împreună cu frații săi, Dani și Nando Mocanu și alți prieteni, l-au căutat pe Gheorghe Văduva, cu intenția de a regla conflictul.

„Mijloacele de probă administrate în cauză au scos la iveală faptul că Daniel Mocanu a fost autorul unor acte de intimidare săvârșite în data de 18 august a.c. cu privire la Gheorghe Văduva, acestea fiind transmise direct concubinei acestuia, la domiciliul căruia inculpatul s-a deplasat în prealabil împreună cu frații săi și mai multe persoane”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Și tot anchetatorii mai spun că Dani Mocanu a fost cel care a pus la cale întâlnirea de la benzinărie prin câțiva interpuși, care l-au contactat pe Gheorghe Văduva și i-au spus că la viitoarea întâlnire discuțiile vor fi amiabile, fără agresiuni fizice. 

Întâlnirea sângeroasă din benzinărie

Cu un sfert de oră înainte de miezul nopții, la benzinăria OMV de la ieșirea din Pitești au ajuns cu mașinile zeci de persoane din ambele tabere.

Tudorel Stănescu, tatăl vitreg al lui Gheorghe Mocanu, cel care avusese conflictul verbal cu Romario Mocanu cu câteva ore înainte, a fost primul care a coborât dintr-o mașină și a mers către grupul lui Dani Mocanu. Însă, după cum scriu procurorii în rechizitoriu, „după câteva replici Tudorel Stănescu i-a observat pe frații Mocanu împreună cu alte două persoane în timp ce s-au apropiat de fiul său vitreg Gheorghe Văduva și de Ionuț Pletosu și Gheorghe Enache”.

La un moment dat, Nando Mocanu a luat o bară metalică de la un prieten prezent la întâlnire și a încercat să îl lovească în cap pe Gheorghe Enache, numai că acesta din urmă a reușit să prindă cu mâna dreaptă bara metalică pentru a nu fi lovit. Cu toate acestea, Nando Mocanu a reușit să îl lovească în buză, în piept și în brațul drept.

După ce l-a lovit pe Gheorghe Enache, Nando Mocanu s-a îndreptat spre Ionuț Pletosu, care până în acel moment nu participase la conflict.

„Inculpatul Mocanu Daniel, deși inițial a avut o atitudine împăciuitoare și nu a aplicat lovituri vreunei persoane, a intervenit în conflictul celor doi și s-a apropiat de Ionuț Pletosu, încercând să îl pună la pământ. În acest sens, i-a aplicat lui Ionuț Pletosu o lovitură de picior în piciorul de sprijin, dar acesta a reușit să își mențină echilibrul”, adaugă procurorii.

Victima, două luni de îngrijiri medicale

La un moment dat, Ionuț Pletosu a fost înconjurat de cinci persoane din grupul fraților Mocanu. Nando Mocanu l-a lovit pe Ionuț Pletosu cu bara metalică în umăr. Ionuț Pletosu a încercat să îi ia obiectul contondent lui Nando Mocanu, moment în care cei doi au căzut pe jos. În timp ce Ionuț Pletosu era înconjurat de frații Mocanu, a intervenit Gheorghe Văduva, acesta lovindu-l cu o altă țeavă metalică în spate pe Nando Mocanu, după care s-a retras.

În continuare, în timp ce Ionuț Pletosu încerca să fugă, Nando Mocanu l-a lovit cu bara metalică în spate, „victima fiind împiedicată să fugă prin ținerea acesteia de tricou de către inculpatul Mocanu Daniel. Ulterior, beneficiind de ajutorul lui Mocanu Daniel, care a continuat să țină victima de tricou, Nando Mocanu i-a aplicat victimei o lovitură puternică cu bara metalică în zona capului, producându-i leziuni traumatice cu intenția de a-i curma viața”.

Ionuț Pletosu a căzut inconștient la pământ și deoarece sângera abundent, a fost transportat la Spitalul Județean Argeș. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost internat. După cum spun anchetatorii, leziunile traumatice, inclusiv o fractură, au necesitat două luni de îngrijiri medicale. 

Ce pățește manelistul

În cazul lui Dani Mocanu, procurorii au stabilit și că acesta era în termenul de supraveghere stabilit de instanță, după ce fusese condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare în alt dosar.

În luna aprilie a acestui an, judecătorii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat pe Dani Mocanu la o amendă penală de 15.000 lei pentru incitare la ură sau discriminare după ce în 2019 acesta a postat pe YouTube un videoclip în care incita la ură împotriva femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu, în primă instanţă, în acest dosar, la o amendă penală în cuantum 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare. Ulterior, printr-o sentință definitivă, magistrații de la Curtea de Apel Piteşti au decis ca lui Dani Mocanu să îi fie confiscați 34.136 dolari, constând în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Dani Mocanu a fost, de asemenea, obligat la plata sumei de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite