Cât te costă să fii membru cotizant la cele mai mari echipe de fotbal din Europa. Beneficiile incluse în pachetul de bază

0
0

Milioane de suporteri ai echipelor de fotbal din Europa aleg să îşi arate susţinerea pentru clubul preferat devenind membri cotizanţi. În schimbul unei taxe anuale care variază de la club la club, membrii cotizanţi au anumite avantaje. Cât costă să fii membru cotizant la cele mai mari echipe din Europa şi ce avantaje ai, aflaţi din articolul următor.

Liverpool, una dintre cele mai iubite echipe de club din lume, are mai multe formule pentru cei care doresc să devină membri cotizanţi. Cea mai abordabilă ca preţ este cea de membru internaţional, pentru fanii ce trăiesc în afara Marii Britanii. Taxa anuală este de 22,99 lire sterline, iar cei care se înscriu pentru acest sezon primesc un pachet de bun venit ce include printre altele un steag cu Mohamed Salah, breloc şi pix. Membrii cotizanţi au de asemenea reducere de 10% la magazinul clubului şi pot participa la diferite competiţii.

Pentru fanii care doresc să devină membri cotizanţi la Manchester United, taxa anuală este de 32 lire sterline. Pachetul de bun venit include un fular, pix şi insignă, iar printre avantaje se numără reducerea de 50% la turul stadionului Old Trafford, reducere de 5 lire sterline la fiecare bilet cumpărat sau reducere de 10% la magazinul clubului.

Şi suporterii echipei Arsenal Londra pot deveni membri cotizanţi în schimbul a 29 de lire sterline. Şi în afară de diferite reduceri, aceştia primesc o carte cu echipa şi un fular.

La Chelsea Londra, pentru cei care doresc să fie membri cotizanţi şi să primească şi un pachet de bun venit (cu DVD, calendar şi pix) preţul este unul destul de prohibitiv: 70 de lire sterline pe an.

Clubul italian Juventus Torino are cea mai mare taxă pentru cei care doresc să devină membri cotizanţi: 160 de euro. Pachetul de bun venit include totuşi printre altele şi un tricou oficial al echipei, invitaţii la evenimente, reduceri şi bilete cu prioritate. Pentru cei care doresc o variantă mai ieftină şi fără tricou inclus, preţul este de 50 de euro.

Din acest sezon, şi fanii echipei spaniole FC Sevilla, liderul la zi din La Liga şi câştigătoare de cinci ori a UEFA Europa League, pot deveni membri cotizanţi. Preţul este de 30 de euro pe sezon, iar pachetul de bun venit include un fular al echipei şi un breloc. Printre avantaje, se numără reducere de 50% la turul stadionului şi reducere de 20% la magazinele clubului.

Fanii echipei Real Madrid pot deveni membri cotizanţi în schimbul unei taxe anuale de 60 de euro. În preţ este inclus şi un fular, plus revista oficială a clubului. Fanii celor de la Real Madrid au reducere 15% la magazinul online şi reducere la turul stadionului Santiago Bernabeu.

La FC Barcelona, taxa anuală pentru cei care vor să fie socios este de 141 de euro. Există însă o variantă mult mai convenabilă pentru fanii români. Aceştia se pot înscrie în Barca Fan Club Cluj, singurul fan club din România recunoscut oficial de clubul blau grana. Taxa de înscriere este de 100 lei. Cotizaţia anuală după primul an este de 80 lei. Cei care se înscriu primesc alături de carnetul de membru un pachet de bun venit ce include un tricou personalizat, un fular şi un fanion. Tot cei care se înscriu în Barca Fan Club Cluj (şi sunt sute care au făcut-o deja) beneficiază de multiple avantaje cum ar fi bilete la meciurile de pe Camp Nou cu reducere de 15%, reducere de 25% la vizitat Camp Nou şi muzeul FC Barcelona sau acces gratuit la meciurile echipelor de baschet şi de handbal FC Barcelona.

Şi suporterii care ţin cu echipa germană Bayen Munchen pot deveni membri cotizanţi. Taxa anuală este de 60 de euro şi include un fular personalizat, revista clubului livrată prin poştă. Plus mai multe reduceri: 10% la magazinul clubului şi 2,5 euro la meciurile de acasă ale celor de la Bayern. Tot membrii cotizanţi mai beneficiază de o reducere de 2 euro dacă vizitează muzeul echipei.

Un club cu foarte mulţi membri cotizanţi este Benfica Lisabona. Cei care locuiesc în afara Lisabonei şi doresc să fie membri cotizanţi trebuie să plătească o taxă anuală de 100 de euro. În schimb, primesc un fular, revista clubului, turul gratuit al stadionului, reduceri la bilete, reduceri la muzeu şi la magazinele Benfica.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite