Bărbat de 71 de ani, căzut 40 de metri în gol de pe vârful Lespezi din Făgăraş. A fost solicitat şi un elicopter SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Salvamont Argeş
Foto Salvamont Argeş

Un grav accident montan a avut loc sâmbătă, în Munţii Făgăraş. Un bărbat a căzut de pe Vârful Lespezi, aproximativ 40 de metri.

UPDATE: Victima a fost recuperată de elicopterul SMURD - 335 Târgu Mureş. Bărbatul va fi dus la un spital din Sibiu.

Ştirea iniţială:

Accidentul  a avut loc în jurul orei 12. "Este vorba despre o persoană de sex masculin, de 71 ani, care a căzut aproximativ 40 m de pe vârful Lespezi. Are o fractură de membru inferior. Acţionăm cu nouă salvatori montani de la baza de salvare montană Cota 2000. A fost alertat şi elicopterul SMURD cu troliu de la Târgu Mureş", precizează Salvamont Argeş.

  

Bărbatul a căzut de la Acul Lespezi, spre nord. Intervenţia salvamontiştilor este una dificilă,din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar şansele ca elicopterul SMURD să ajungă în zonă sunt şi mai dificile.

„În creastă este vânt puternic şi dacă elicopterul nu va putea executa misiunea, extragerea şi transportul victimei la baza muntelui se va face de echipele de salvatori montani, pedestru", mai precizează  Salvamont Argeş.

Bărbat de 71 de ani, căzut 40 de metri de pe vârful Lespezi din Munţii Făgăraş: Nouă salvamontişti încearcă să-l salveze. A fost solicitat şi un elicopter SMURD
Bărbat de 71 de ani, căzut 40 de metri de pe vârful Lespezi din Munţii Făgăraş: Nouă salvamontişti încearcă să-l salveze. A fost solicitat şi un elicopter SMURD

Ştire în curs de actualizare.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Elena Lasconi, despre digitalizarea Primăriei Câmpulung: „Puteţi câştiga zile pentru o documentaţie fără să vă deplasaţi la ghişee“ VIDEO

Mesajul oficialilor Ministerului Mediului pentru autorităţile locale din Piteşti cu privire la protejarea Pădurii Trivale: „Hotărâţi-vă odată!”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite