Bacalaureat 2016. Subiectele la Limba şi literatura română. Doi elevi au fost eliminaţi din examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Eduard Enea
Foto: Eduard Enea

Probele scrise de la Bacalaureat 2016  încep luni, cu examenul la Română. Pe adevarul.ro va fi publicată lista de subiecte pentru Bac 2016 la Română. Tot aici, cei interesaţi vor găsi şi rezolvări pentru subiecte.

Rezolvarea subiectelor la proba de Limba şi literatura română


UPDATE Doi elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de copiere



Doi candidaţi ai examenului de Bacalaureat  au fost eliminaţi  din sală pentru  că au încercat să copieze. Este vorba de un elev de la Colegiul Tehnic Câmpulung, scos din sală pentru tentativã de copiere cu telefonul mobil şi un altul, de la  Tehnologic Dacia, pentru tentativã de copiere cu casca.

Tot la examenul de astăzi s-a solicitat un subiect de rezervã pentru Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Piteşti.

   

La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu.

La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

SUBIECTE REAL

image

   

image

   

SUBIECTE UMAN

image
image

4.585 elevi argeşeni s-au înscris la această sesiune a Bacalaureatului. Este vorba despre 3.907 absolvenţi de liceu din seria curentă şi 678 din seriile precedente. În Argeş, 1.051 absolveţi de liceu nu au putut sau nu au dorit să intre în această sesiune, unii dintre ei pentru că nu au avut situaţia şcolară încheiată, ceilalţi, pentru că nu au dorit să susţină examenul. 

Subiectele sunt diferenţiate în funcţie de filieră şi profil: Filieră teoretică – Profil real; Filieră tehnologică şi Filieră teoretică – Profil umanist; Filieră vocaţională – Profil pedagogic.

   

În perioada precedentă au avut loc probele de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română şi de comunicare orală în limba maternă, de evaluare a competenţelor digitale şi de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.  

Bacalaureat 2016. Pe 12 iulie se afişează rezultatele pentru Bac 2016

Probele scrise, vor continua, după examenul de azi, cu proba la Limba şi literatura maternă - pe 5 iulie. Pe 6 iulie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării 3. Pe 12 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii, a căror soluţionare va avea loc între 13 şi 15 iulie. Pe 16 iulie vor fi afişate rezultatele finale. 

A doua sesiune a Bacalaureatului 2016

Pentru cei ce nu vor trece de examenele acestei sesiuni, există Bac-ul de toamnă. Înscrierile pentru a doua sesiune se fac între 18 şi 22 iulie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite