Bacalaureat 2016. Licean, după  examenul la Limba Română: „Am scris doar la primul subiect. Dacă iau un 2 este bine. Nu mă interesează ce se întâmplă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat 2016 nu a fost un prilej de mare bucurie pentru unii liceeni. Părinţii şi bunicii au avut emoţii mai mari la Bac-ul din 2016 decât copii sau nepoţii care au susţinut examenul.

Tensiune la prima probă de la Bacalaureatul 2016. La Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” din Galaţi primii elevi încep să iasă de la examenul de Limba Română puţin peste ora 11.

Nu sunt prea zâmbitori, iar mulţi dintre ei îşi aprind repede câte o ţigară, ca să se calmeze. Nimeni nu îndrăzneşte să spună o vorbă despre cum s-a descurcat la testare.

Peste câteva minute, îşi fac curaj şi încep să discute  despre ce au făcut. Unii cred că au scris suficient cât să ia o notă de trecere, în timp ce alţii au aşteptări mai mari.

”Am scris doar la primul subiect. Cred că am făcut şapte din cele nouă subpuncte. Dacă iau un 2, e bine. Nu mă interesează ce se întâmplă. Nu am învăţat patru ani şi nu aveam cum să recuperez acum, pe ultima sută de metri. Nu cred că vin la Bac-ul din toamnă”, ne-a declarat cu indiferenţă Dimofte Alin Alexandru (19 ani).

image

Bacalaureat 2016. ”Mă îngrozesc câţi copii spun că nu s-au pregătit la Bac-ul din 2016”

Mult mai emotivi au fost părinţii şi bunicii tinerilor care au susţinut Bacalaureatul.

”Fetiţa mi-a spus că s-a pregătit. Vrea să devină asistent medical. Mă uit şi mă îngrozesc câţi copii spun că nu s-au pregătit la Bac-ul din 2016 şi au venit totuşi la examen”, constată cu uimire Iacob Emilia (48 ani).

image

O bunică are emoţii mari, pe care abia şi le stăpâneşte, şi îşi caută cu privirea nepoata.

”Am auzit că li s-a dat romanul <<Ion>>. Mi-a spus că s-a pregătit şi va lua cu bine Bacalaureatul. Nepoţica mea are apoi două opţiuni: fie să dea la Drept, fie să se specializeze în domeniul Mediului”, ne explică emoţionată Enachache Aurica (60 de ani).

image

Bacalaureatul 2016 va continua pe 5 iulie cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă , iar pe 6 iulie va urma proba obligatorie a profilului.  Ultima zi de examen va fi 8 iulie, când se va susţine proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Pe 12 iulie, vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00), iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00. Între 13 -15 iulie 2016 vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 16 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite