Arhiepiscopul Calinic: „Folosiţi pe nas beţişoare cu apă fierbinte, oţet şi sare. Aşa prăjiţi Covidul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului FOTO: arhivă Adevărul
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului FOTO: arhivă Adevărul

Prezent la o slujbă la o biserică din centrul Piteştiului, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a ţinut ca la final să le dea credincioşilor mai multe sfaturi inedite legat de lupta împotriva pandemiei de SARS-CoV-2.

Mai întâi, ÎPS Calinic a făcut referire la febră, spunând: „Avem febră, şi-acum e problemă dacă ai. Dar… doar mortul nu are febră!” După aceea, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului le-a dat sfaturi celor aproximativ 200 de credincioşi prezenţi legat de modul de luptă împotriva viruşilor. „Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a spus ÎPS Calinic.

„Distanţa păstrează prestanţa”

Şi tot arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a mai declarat: „Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”

La final, ÎPS Calinic le-a spus tuturor credincioşilor să poarte mască şi să păstreze distanţa, adăugând cu umor: „Distanţa păstrează prestanţa!”

ÎPS Calinic este arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului din septembrie 2009.

Vă mai recomandăm şi:

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului: „Cine vrea să citească vremurile, să citească pe Eminescu”

Regina Elena va fi reînhumată lângă Regele Mihai. Cum va decurge ceremonia la care sunt aşteptaţi mii de oameni

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite