Urmele războiului încă mai dăinuie prin pădurile Neamţului. Ce arsenal a descoperit un sătean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombele urmează să fie distruse în mod controlat FOTO ISU Neamţ
Bombele urmează să fie distruse în mod controlat FOTO ISU Neamţ

În timp ce efectua lucrări de întreţinere a unei suprafeţe împădurite, un sătean a făcut o descoperire care l-a determinat să sune de îndată la numărul unic de urgenţă

În timpul unor activităţi de rutină, efectuate pe un teren împădurit proprietate personală, un localnic în etate de 64 de ani, din comuna Vânători Neamţ, a făcut o descoperire la care nu se aştepta. Pentru că ştia cum trebuie procedat în astfel de situaţii, a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. 

La finalul săptămânii trecute, dereticând pe suprafaţa deţinută, în apropierea localităţii Nemţişor, săteanul de a găsit trei proiectile explozive de calibru 75 de milimetri. Bănuind că ar mai putea fi în zonă şi altele, pentru cercetări, a solicitat echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“. 

„Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, a fost cercetată zona şi au mai descoperite 53  proiectile explozive de calibru 75 milimetri şi două bombe de aruncător de calibru 120 milimetri. Muniţia descoperită, care provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă“, a transmis ISU Neamţ. 

Ieri, misiunea de cercetare a respectivei suprafeţe în care au fost descoperite elementele de muniţie a fost reluată. Pirotehnicienii au mai găsit o bombă de aruncător de calibru 50 milimetri şi 18 cartuşe de calibru calibru 7,92. În zona comunei Vânători Neamţ, spre finalul ultimei conflagraţii mondiale s-au dat lupte grele între forţele româno-ruse şi cele germane, mii de soldaţi pierzându-şi viaţa. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Staţie smart de autobuz, care valorează cam cât un apartament, vandalizată la Piatra-Neamţ

Misiune „specială“ a pompierilor, soldată cu adoptarea unui pisoi. De unde a fost salvat

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite