Tragediile pe drumurile din Neamţ se țin lanț. Victima cu nr. 40 moartă într-un accident rutier

0
Publicat:

Tragediile pe drumurile din Neamţ nu mai contenesc, un nou accident mortal fiind înregistrat pe o șosea națională din județ. Statistica rutieră a ajuns la 40 persoane decedate în anul 2022.

Accidentul mortal s-a petrecut pe DN 15 FOTO Poliția Neamț
Accidentul mortal s-a petrecut pe DN 15 FOTO Poliția Neamț

Pe data de 26 octombrie 2022, cadrele de la Serviciul Rutier al Poliţiei Neamţ au fost sesizate, în jurul orei 06.30, că un grav incident s-a petrecut pe Drumul Naţional 15, în localitatea Dumbrava Roşie, foarte aproape de municipiul Piatra Neamţ.

„Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 41 de ani, din Săvineşti, conducea un autoturism pe DN 15, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, acroşând un bărbat de 56 de ani, din Vânători-Neamţ, ce se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă“, a transmis Poliţia Neamţ.

Autoturismul şi-a continuat deplasarea, tamponându-se violent cu un stâlp de beton. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului şi rănirea a două persoane, şoferul de 41 de ani şi o femeie de 52 de ani. Conducătorul auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tot pe DN 15, dar în localitatea Podoleni, o tragedie s-a consemnat în noaptea de 21/22 octombrie 2022. Un bătrân de 62 de ani, care era căzut pe carosabil (nu se ştia dacă a adormit, sau a picat din cauza unei afecţiuni medicale), a fost surprins de un autoturism, decedând pe loc.

Pe şoselele din Neamţ, în intervalul 9-14 octombrie 2022, accidente au tot avut loc. În patru dintre ele au murit opt persoane, între care trei copii şi tot atâtea femei. În cel mai grav dintre şi-au pierdut viaţa patru persoane, toate din aceeaşi familie.

S-a întâmplat pe 13 octombrie, la ora 03.30. Într-o maşină erau şase persoane, care se întorceau de la pelerinajul la Sfânta Parascheva, la Iaşi. Pe E85, cel de la volan nu a acordat prioritate unei autoutilitare. Au decedat un bărbat de 35 de ani, o femeie de 31 de ani, copilul lor de 9 ani şi un nepot de 11 ani.

„În anul 2022, până la data de 19 octombrie, în Neamţ au fost înregistrate 90 de accidente grave, în urma cărora 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 63 au fost grav rănite“, preciza Poliţia Neamţ.

De atunci, tragediile pe drumurile din Neamț au continuat, alte două evenimente rutiere mortale adăugându-se în această sumbră statistică.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri