Din banca de liceu la şcoala de corecţie. Caz de tentativă de omor în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei infracţiuni grave, tentativă de omor, un elev a terminat cursurile înainte de vreme, de pe banca de liceu ajungând în detenţie la şcoala de corecţie. Victimă a fost un coleg de la un liceu din municipiul Roman.

Sentința definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro
Sentința definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro

Un tânăr din Dagâţa, judeţul Iaşi, Andrei V., a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi pentru că la data faptei era minor, având 17 ani, a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pe o perioadă de doi ani.

Aceasta era sentinţa Tribunalului Neamţ. Fusese pronunţată în luna iulie a acestui an, iar zilele trecute a devenit definitivă după ce acuzatul a contestat-o la Curtea de Apel Bacău. „Dispune obligarea inculpatului la plata către SPS a sumei de 5.000 de lei cu titlu de daune materiale şi 10.000 lei cu titlu de daune morale“, conform instanţei.

Infracţiunea s-a petrecut pe 6 iunie 2021, autorul fiind depistat a doua zi, la locuinţa părinţilor din satul Zece Prăjini, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi. A fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Tribunalul Neamţ, pentru a se lua o măsură preventivă, iar magistraţii au decis arestul la domiciliu.

Autorul şi victima erau colegi de şcoală. Unul în anul I, iar celălalt în anul II, la Colegiul Danubiana Roman, dar nu se prea omorau cu frecvenţa la cursurile şcolii profesionale de la unitatea de învăţământ menţionată. Inspectoratul Şcolar Neamţ preciza că aveau peste 200 de absenţe.

În ziua comiterii faptei penale, când erau în curtea şcolii, au avut un conflict verbal. Se părea că tensiunile dintre ei se sfârşiseră, dar în jurul orei 14.00, s-au întâlnit în Parcul Municipal din Roman. Fiecare era însoţit de alţi cunoscuţi și s-a ajuns la cazul de tentativă de omor în Neamț.

Cearta a reizbucnit, iar în momentul în care victima, un tânăr de 18 ani, din Cordun, Neamţ, a observat că oponentul avea în mână un cuţit a încercat să-l împingă cu braţele. I-a aplicat şi un cap în figură, dar în acelaşi moment, minorul de 17 ani a lovit şi el, folosindu-se de un briceag.

La anchetă, inculpatul a susţinut că nu avea intenţia să-l folosească, arma albă fiind procurată în urmă cu câteva zile pentru a se apăra nu de coleg, ci de nişte persoane cu care tatăl lui avusese un conflict. Văzând gravitatea situaţiei, tinerii care însoţeau victima au sunat la 112, solicitând o ambulanţă.

„Pe 6 iunie 2021, la ora 14.11, a fost adus de către o ambulanţă, un tânăr de 18 ani. Dată fiind starea lui deosebit de gravă, la ora 14.38 a intrat în sala de operaţie. Prezenta o plagă înjunghiată hemitorace stâng, în zona precordială. Datorită intervenţiei prompte a medicilor pacientul a fost salvat“, declara Andreea Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului Roman.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite