Traficanţi de droguri în boxa acuzaţilor. Ce au găsit anchetatorii la percheziţiile din Neamţ

0
Publicat:

Şapte traficanţi de droguri din Neamț au ajuns în boxa acuzaţilor, fiind trimişi în judecată de procurorii de la DIICOT. Anchetatorii au găsit la percheziţii droguri şi sume de bani.

Droguri descoperite la descinderi FOTO DIICOT
Droguri descoperite la descinderi FOTO DIICOT

În acest dosar penal, inculpaţii sunt acuzaţii de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Faptele au avut loc timp de aproximativ trei ani, stupefiantele fiind comercializate în localităţi din judeţ.

Timp de cel mult două luni, cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, apoi procesul va fi public şi continua cu audieri de martori şi administrări de probe în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei.

Pe 25 noiembrie 2022, după percheziţiile din Neamț, zece persoane au ajuns la audieri, patru au fost reţinute, iar pentru alta s-a propus emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

„Au fost descoperite 800 de grame de cannabis, aproximativ 1.000 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, şapte dispozitive de mărunţire, trei recipiente şi un cântar electronic ce conţin urme vegetale cu aspect de cannabis şi 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere ziplock“, se arăta într-un comunicat al DIICOT.

În vederea indisponibilizării au mai fost ridicate şase telefoane mobile, 10.500 de lei, 2.230 de euro şi 50 de lire sterline. Din cercetări a reieşit că, începând cu 2020 şi până în luna noiembrie a anului trecut, membrii grupului infracţional au procurat şi au comercializat droguri şi substanţe psihoactive, către diverşi consumatori.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite