SERIAL „ADEVĂRUL” Toate vilele baronilor din România. Unde locuieşte Gheorghe Ştefan în Piatra Neamţ, şi proprietăţile lui Pinalti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila lui Gheorghe Ştefan din Piatra Neamt
Vila lui Gheorghe Ştefan din Piatra Neamt

Gheorghe Ştefan, primarul de Piatra Neamţ, zis „Pinalti”, deţine împreună cu soţia o casă situată într-o zonă rezidenţială a oraşului. El mai are un apartament în Bucureşti cumpărat în 2010.

Gheorghe Ştefan locuieşte împreună cu soţia într-o vilă situată pe Aleea Uranus, aproape de vechea Sală a Sporturilor din oraş. Construcţia ocupă 589,58 mp şi este deţinută în coproprietate cu soţia sa, Elena Ştefan, fiind cumpărată în anul 1994. Cu trei ani înainte, cei doi cumpăraseră o anexă gospodărească de 43,70 mp. 

Vila impresionantă este situată într-o zonă rezidenţială a oraşului, foarte liniştită, iar priveliştea asupra urbei este deosebită de la geamurile îndreptate spre sud. Ca la mai toţi vecinii din micuţul cartier, şi vila lui „Pinalti” este protejată de camere de luat vederi montate cu scopul de supraveghere a zonei. 

Fiind o construcţie cu etaj care ocupă mult spaţiu, nu a rămas loc foarte generos pentru curte. Mai este loc de câţiva copaci şi arbuşti de tuia, iar în dreptul porţii de intrare a maşinilor se poate vedea un spaţiu de parcare. Gardul pe postament de piatră de râu, nu este deloc înalt, astfel încât clădirea poate fi observată cu uşurinţă. 

În afara vilei din Piatra Neamţ, primarul Gheorghe Ştefan mai deţine în coproprietate cu soţia, un apartament de 75,74 mp, situat în Bucureşti, în cartierul Giuleşti, şi cumpărat în anul 2010. Despre modul în care s-a făcut achiziţia acestui imobil a fost un scandal deoarece era vorba de un proiect ANL, iar din cauza preţului mare, mulţi potenţiali cumpărători s-au retras. „A fost un proiect destul de scump, şi în 1.000 euro/mp s-a inclus şi costul utilităţilor, şi terenul..Nu a fost pentru toată lumea. În lipsa solicitarilor, am prelungit de două ori termenul”, declara Gheorghe Popescu, fost director ANL şi ex-viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

vila Pinalti

Conturi şi tablouri de valoare

Gheorghe Ştefan are declarate venituri anuale de 45.507 lei din indemnizaţia de primar, în timp ce soţia sa, Elena, a câştigat 15.908 lei din salariul de director general la societatea SC BEST GSG SRL. În conturile bancare ale familiei există mai multe depozite în lei, euro şi dolari. Pinalti deţine 24.968 de lei, 2620 de euro şi 23.923 dolari. Datoriile sunt în sumă de 34.338,7 de euro, pentru un credit contractat în 2008 şi scadent în 2018.

Averea familiei este completată de bijuterii din aur dobândite în perioada 1976 estimate la 3.000 de euro, la care se adaugă tablouri de Camil Ressu  şi Octav Băncilă estimate la 6500 de euro, achiziţionate în anul 1998.

Stefan

    

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite