Şeful CJ Neamţ, acuzat de fake news: „Doar împreună putem apăra glia şi codrul de netrebnicii ce conduc azi ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene este şi preşedintele PSD Neamţ. FOTO: facebook
Ionel Arsene este şi preşedintele PSD Neamţ. FOTO: facebook

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, are pe Facebook două postări extrem de virulente. Cei vizaţi spun că sunt ştiri false şi că dezinformează grosolan.

„Informaţiile asumate şi distribuite în spaţiul public de către

preşedintele CJ Neamţ, lonel Arsene, fac parte din categoria fake news şi sunt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică“. 

Acest fragment este cuprins într-un comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Controlul Alimentelor Neamţ, ca răspuns la o postare de pe 13 aprilie a şefului CJ Neamţ, care susţinea că ar exista o serie de constrângeri pentru ciobanii care vor să sacrifice mieii de Paşte, dar care conţine şi atacuri virulente la adresa guvernanţilor şi a PNL. 

DSVSA a mai transmis că sacrificarea şi comercializarea mieilor se face în aceleaşi condiţii ca şi în anii trecuţi. „Sacrificarea şi comercializarea mieilor în perioada Sărbătorilor pascale ale anului curent se face în aceleaşi condiţii ca şi în anii precedenţi, neexistând anul acesta nici un fel de prerogative în plus. (...) Considerăm că astfel de susţineri sunt de natură de a discredita pe de o parte serviciile sanitare veterinare ale instituţiilor din Neamţ şi a crea în rânduI populaţiei cât şi a crescătorilor de animale o stare de confuzie care nu este conformă cu realitatea“, se arată în comunicatul DSVSA Neamţ.

În mesajul său, preşedintele Arsene a utilizat cuvinte dure, acuzând liberalii că sunt vânzători de ţară. „Programul de guvernare liberal este evident acum că se bazează pe susţinerea

bugetului din amenzile aplicate românilor. (...) Programul #PNL continuă cu pregătirea amenzilor pentru crescătorii de miei! Ciobani sunt constrânşi de norme şi reguli pentru sacrificarea mieilor de Paşte. La stână, ciobanii sunt obligaţi să aibă apă caldă, apă rece potabilă, recipient etanş cutie inox cu posibilitate de sterilizare, linie aeriană pentru asomare, asomator (...)“,  a scris şeful PSD Neamţ.

„Ţineţi minte: inima şi fibra românilor nu le puteţi rupe“

Postarea continuă cu alte reproşuri către adversarii politici, susţinând că sunt sclavii intereselor străine şi că au în minte numai bănci, corvete, avioane şi rachete: „Întreb, cât e amenda? 50 - 100 de milioane? Guvern liberal, din amenzi faceţi voi bugetul? Asta e ceea ce aţi promis românilor? Nu vreţi şi raze X, un aparat Roentgen, mediu spaţial aseptic? De unde să avem în transhumanţa noastră de mii de ani ceea ce cereţi voi, măi vânzătorilor de ţară?“.

Preşedintele CJ Neamţ continuă apoi în tentă patriotică, făcând trimitere la tradiţii, cutume şi hărnicia românului:

„Aţi uitat de români? Numai bănci, corvete, avioane şi rachete aveţi în minte! Păi hai să vă spun eu cum stă treaba! Noi ne tăiem mieii din străbuni, când sărbătorim Paştele. Avem cutume şi tradiţii. NU vrem să ne schimbăm sărbătorile! Ce retailer străin vă scrie normele? Ţineţi minte: inima şi fibra românilor nu le puteţi rupe. Românii sunt oameni liberi. Nu cei care merg la muncă în străinătate sunt sclavi. Voi liberalilor, sunteţi sclavii intereselor străine! Românii muncesc şi sunt harnici. De aceea îi cere toată Europa. (...) Lăsaţi-ne să ne comemorăm morţii, să ne trăim bucuriile şi sărbătorile aşa cum ne sunt obiceiurile, să ne tăiem mieii de Paşte şi porcii de Crăciun aşa cum ne spune tradiţia românească!“.

Şi George Lazăr, prefectul Neamţului, l-a acuzat pe Ionel Arsene de fake news. Asta tot după o postare, de pe 14 aprilie, în care afirma că la adăpostul epidemiei de coronavirus, pădurile judeţului sunt exploate cumplit şi dispar ca prin farmec. Acuza viza Direcţia Silvică, iar instituţia a răspuns că nu este corect să se arunce cu noroi în angajaţi, catalogând afirmaţiile drept ştiri false.

„#ladatoriepentruneamt, #luptamimpreuna, #starpimtradatorii“

Direcţia Silvică susţine că exploatările sunt legale. FOTO: facebook

lemnele

DS Neamţ a susţinut că fotografiile cu lemne care însoţeau postarea lui ionel Arsene sunt de la o exploatare care are toate documente cerute de legislaţia din domeniu. „Împreună putem opri jaful din pădurile Neamţului!“ este titlul postării publicate de Ionel Arsene pe contul de Facebook, ea conţinând noi trimiteri la vânzătorii de ţară şi neam românesc, terminându-se cu îndemnuri la „lupta de clasă“.

„Dragi nemţeni!, la umbra epidemiei de coronavirus, cu noi toţi în case, pădurile judeţului dispar ca prin farmec! În urma mesajelor primite de la voi, nemţeni cu dragoste de ţară, la rugăminţile voastre de a mă implica în problema defrişărilor masive de masă lemnoasă, astăzi (14 aprilie - n.r.) am fost în pădurile judeţului să văd cu ochii mei dezastrul. Ce am văzut m-a îngrozit şi m-a revoltat! (...) Domnule ministru al mediului, negarea realităţii este cea mai proastă abordare.

Realitatea este incontestabilă iar văicărelile şi acuzele dvs. că românii mint, jurnaliştii greşesc şi ONG-urile manipulează, este dovada concretă că sunteţi doar nişte vânzători de ţară. Spre deosebire de noi, românii, care ne închinăm în biserici, voi vă închinaţi stâpânilor voştri, pe care-i slujiţi cu obedienţă, trădând ţara şi neamul românesc. V-au trimis la televizor ca pe nişte slugi, să negaţi un adevăr evident, având impresia că ne mai puteţi prosti cu minciunile voastre. Vă aştept alături de mine, dragi nemţeni!

Voi sunte şi puterea mea!

Doar împreună putem apăra glia şi codrul de netrebnicii care conduc azi România şi care vând bucată cu bucată, zilnic, din plămânii ţării strămoşeşti! #ladatoriepentruneamt,

#luptamimpreuna, #starpimtradatorii“.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite