Român dispărut fără urmă în timp ce venea de la muncă, din Italia, spre domiciliul din Neamţ

0
Publicat:

Familia unui român, care a dispărut fără urmă, a solicitat autorităţilor să facă cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat cu bărbatul care venea de la muncă, din Italia, dar nu a mai ajuns la domiciliul din Neamţ.

Nemțeanul a fost văzut ultima dată la Oradea FOTO Bihac.ro
Nemțeanul a fost văzut ultima dată la Oradea FOTO Bihac.ro

Despre soarta lui Daniel Dogariu, un nemţean de 43 de ani, din Rediu, nu se mai ştie nimic de 17 zile. Dispariţia acestuia a fost semnalată pe 2 septembrie 2023. Un frate a relatat poliţiştilor că nemţeanul a fost văzut ultima dată pe 20 august, când a coborât dintr-un microbuz, care staţiona în municipiul Oradea.

Cetățeanul român dispărut se întorcea din Italia, unde avea un loc de muncă, dar nu a mai ajuns acasă. Oamenii legii au transmis semnalmentele acestuia: înălţime - 1.90 metri, greutate - 85 de kilograme, păr cărunt, tuns scurt, ochi căprui. Era îmbrăcat cu o cămaşă de culoare albă cu motive florale negre, pantaloni de culoare neagră, fiind încălţat cu pantofi maro.

„Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea depistării acestuia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea bărbatului căutat, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Daniel Dogariu se întorcea din Italia FOTO Poliția Neamț
Daniel Dogariu se întorcea din Italia FOTO Poliția Neamț

Astfel de cazuri nu sunt o raritate prin Neamţ. Pe data de 8 aprilie 2023, anchetatorii au fost anunţaţi de către o femeie, de 72 de ani, din oraşul Târgu Neamţ, cu privire la faptul că fiul ei, Gheorghe Pătrăcescu, a plecat către Belgia pe 24 martie, acolo unde îşi găsise un loc de muncă în capitala Bruxelles.

Nemţeanca a mai relatat că de pe 27 martie nu a mai putut lua legătura cu fiul de 47 de ani, ştiind doar că acesta s-ar fi aflat în capitala belgiană. O altă dispariţie era făcută pe 27 martie 2023, în cazul unui bărbat tot din Târgu Neamţ. Peste două zile, ipoteza că ar fi putut deceda s-a adeverit, el murind într-un accident de la graniţa italo-slovenă.

O speţă care ridică multe semne de întrebare este cea care-l vizează pe un sătean din Farcaşa, localitate aflată la poalele Ceahlăului. Pe 10 august 2023, Vasile Sava, de 47 de ani, a plecat spre o stână, dar nu a mai ajuns. „Ciobanii de la stânile vecine au auzit strigăte mari în jurul orei 10.30. Pe la prânz, au ieşit oile singure pe păşune, fără el“, declara primarul Bogdan Ţifui.

În aceeşi zi, familia l-a dat dispărut, timp de câteva zile fiind constituite echipe de căutare, formate din circa o sută de persoane, angrenaţi fiind poliţişti, un câine de urmă, pompieri, jandarmi, reprezentanţi ai asociaţiilor de vânătoare şi voluntari, dar nici urmă de sătean. Se bănuieşte că a fost atacat de un urs, dar se ia în considerare şi varianta unei crime.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite