Polițist condamnat pentru corupţie. Lua șpagă pentru a „rezolva” problemele unor şoferi din Neamţ

0
Publicat:

Un poliţist a fost condamnat penal pentru corupţie, magistraţii pronunţând o sentinţă fără executare. Acuzatul promitea că rezolvă problemele unor şoferi din Neamţ, care fuseseră prinşi în culpă de alţi oameni ai legii.

Acuzatul trebuie să urmeze un program de reintegrare socială FOTO Arhiva Adevărul
Acuzatul trebuie să urmeze un program de reintegrare socială FOTO Arhiva Adevărul

Tribunalul a decis, pe data de 31 octombrie 2022, în cazul lui Cosmin Găucan, de la Serviciul Rutier al IJP Neamţ, o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni, cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea a trei fapte de trafic de influenţă. Judecătorii i-au interzis mai multe drepturi, pentru că a „ajutat“ mai mulți șoferi din Neamț.

„Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de Art 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal (...) de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani“, se arată în hotărârea Tribunalului Neamţ.

În sentinţa pentru corupţie se mai prevede ca poliţistul să frecventeze un program de reintegrare socială şi trebuie să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăriile din Roznov sau Săvineşti. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

Omul legii a fost inculpat în două dosare, ambele pentru trafic de influenţă, dar s-a decis conexarea lor. Între 30 ianuarie - 30 martie 2021, ar fi primit 4.900 de lei de la un şofer căruia i-a promis că-şi poate folosi influenţa pe care o are pe lângă colegi, pentru a i se reduce suspendarea dreptului de a conduce.

Acest lucru nu s-a întâmplat şi poliţistul a fost denunţat. La cea de-a doua faptă, banii au fost viraţi în tranşe. De la alt şofer, inculpatul ar fi pretins şi primit, pe 15 ianuarie 2021, suma de 2.500 de lei, bani pentru care acuzatul ar fi trebuit să-şi folosească „relaţiile“ pe care le avea la Serviciul de Medicină Legală Neamţ.

Trebuia să obţină un rezultat favorabil la o alcoolemie, astfel încât celui în culpă să nu i se  întocmească dosar penal, ci să i se aplice o contravenţie, faptă care este sancţionată cu amendă şi suspendarea permisului timp de 90 de zile. Pe 8 martie anul trecut, de la aceeaşi persoană, acuzatul a mai cerut 700 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite