O tânără din Neamţ atacată în pădure de un bursuc a ajuns la spital. Avertismentul medicilor

0
Publicat:

O tânără din Neamţ a fost rănită şi a ajuns la spital cu o autosanitară, după ce a fost atacată în pădure de un bursuc. Nemţeanca se afla la cules de ciuperci, aproape de un sat.

Cazurile când bursucii atacă oameni sunt destul de rare FOTO Animalepierdute.ro
Cazurile când bursucii atacă oameni sunt destul de rare FOTO Animalepierdute.ro

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Neamţ, în prima zi a acestei săptămâni a fost trimisă o autosanitară în satul Unceşti, comuna Secuieni, pentru a transporta la spital o pacientă de 22 de ani, care avea plăgi muşcate de un animal sălbatic, un bursuc, pe antebraţul stâng, glezna dreaptă şi la  degete.  

Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman, a declarat, citată fiind de „MonitorulNeamţ.ro“, că „plăgile pacientei au fost toaletate, i s-a făcut vaccin antitetanos şi a fost trimisă acasă cu recomandarea de a reveni în cursul zilei de marți pentru a-i fi administra, în scop preventiv şi un ser antirabic“.

Avertismentul medicilor

Cadrele medicale atrag atenţia celor care merg în pădure, la cules de bureţi şi urzici, să fie foarte atenţi la muşcăturile de animale sălbatice (bursuc, vulpe, nevăstuici) şi să se adreseze medicilor, deoarece sălbăticiunile pot transmite turbarea, o afecţiune care poate provoca nenumărate complicaţii.

Despre bursuci se spune că sunt foarte inteligenţi, curajoşi şi energici, dar și că nu se tem de alte animale cu talie mai mare. Principalul lui duşman este omul şi nu îl atacă decât atunci când este ameninţat. În trecut, a fost foarte vânat, grăsimea topită fiind folosită pentru săpun, creme de încălţări sau diverse leacuri.

Copii atacați de câini pe stradă

În judeţul Neamţ, în această lună s-au consemnat alte atacuri ale animalelor. Victime au fost doi copii, care au fost sfâşiaţi de câini pe străzi din județul Neamţ. Incidentele au fost reclamate, iar proprietarii animalelor nesupravegheate au dosare penale.

Ultimul astfel de caz a fost sesizat poliţiştilor nemţeni pe data de 18 mai 2023, cea care a depus reclamaţie fiind o femeie în vârstă de 30 de ani, din comuna Borca. Aceasta a relatat oamenilor legii că, în jurul orei 9.00, fiul ei, un copil de șapte ani, a fost muşcat de câinele lăsat nesupravegheat de un vecin.

Un caz similar s-a petrecut pe data de 9 mai 2023, în oraşul Roznov. De această dată, victimă a fost o fetiţă de zece ani, care mergea pe o stradă din oraș. În jurul orei 13.00, a fost atacată de un câine, care i-a provocat răni la gamba dreaptă. Copila a fost transportată de către părinţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite