Câini poliţişti invitaţi la aniversarea unui băiat de 9 ani. Cum au complotat părinţii pentru petrecerea-surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politiştii nemţeni i-au oferit cadouri unui copil de ziua sa. FOTO: Poliţia Neamţ
Politiştii nemţeni i-au oferit cadouri unui copil de ziua sa. FOTO: Poliţia Neamţ

Pentru că ziua de naştere nu putea fi organizată în mod festiv, copilul a fost felicitat la poarta casei, la misiune participând 12 poliţişti.

Distanţarea socială, restricţiile de circulaţie şi tot ce presupun măsurile impuse prin ordonanţele militare în scopul prevenii îmbolnăvirilor cu coronavirus au dat peste cap viaţa cotidiană. Dacă adulţii resimt cel mai mult situaţia, nici despre cei mici nu se poate spune că nu sunt vitregiţi, având în vedere faptul că nu mai merg la şcoală, nu se mai

pot întâlni cu prietenii, nu pot merge la activităţi extraşcolare şi nu mai au parte de petrecerile zgomotoase şi pline de vervă pe care le-au avut anii trecuţi. 

Având în vedere exemple similare din ţară, una petrecându-se săptămâna trecută, la Suceava, părinţii unui puşti în

vârstă de 9 ani din judeţul Neamţ, au conspirat cu poliţiştii pentru a-i face o surpriză copilului la împlinirea a 9 ani. 

Pentru a nu-şi petrece ziua de naştere izolat în casă, fără cunoscuţi, fără petrecere şi mai ales fără cadouri, oamenii legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, cu sprijinul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, au fost complici la transformarea zilei de naştere a lui Gabriel într-o experienţă unică. 

S-a întîmplat pe 2 mai 2020 când, pentru câteva minute cadrele Ministerului de Interne au ieşit din tiparul activităţilor specifice. Astfel, la poarta locuinţei băieţelului, pe la prânz, au poposit trei autospeciale din care au coborât 12 poliţişti şi poliţiste, care au achiesat complotului pus la cale

de părinţi pentru a participa la ziua micului sărbătorit. 

De remarcat că la inedita „misiune“ au luat parte şi doi câini folosiţi de oamenii legii la

acţiunile de patrulare.

„Misiunea de suflet, aceea de a face un copil fericit, a fost îndeplinită cu succes“

Poliţia Neamţ nu a specificat numele de familie al sărbătoritului, publicându-i doar prenumele, Gabriel şi nici de unde este. Totuşi, din fotografii reiese că ar fi vorba despre o familie domiciliată în satul

Turtureşti, comuna Girov, în imediata vecinătate a municipiului Piatra Neamţ. 

Fericit şi emoţionat de surpriza de care a avut parte de ziua lui, copilul le-a mulţumit oaspeţilor pentru implicarea în aniversarea sa. 

„Poliţiştii au mers cu maşinile din dotare la locuinţa aniversatului şi i-au urat «La mulţi ani!» într-o formă inedită. Misiunea de suflet, aceea de a face un copil fericit, a fost îndeplinită cu succes. La mulţi ani, Gabriel şi felicitări pentru modul în care ţi-ai serbat ziua de naştere în această perioadă, rămânând în casă şi dând un exemplu tuturor!“, i-au transmis poliţiştii nemţeni băieţelului. 

Şi, cel mai probabil, Gabriel îşi va aminti toată viaţa de petrecerea din ziua în care a împlinit 9 ani, când invitaţi i-au fost cadrele Poliţiei Neamţ. 

Alexandru Rafael, un băieţel de 7 ani din oraşul Suceava, s-a trezit cu Poliţia în faţa blocului, chiar de ziua lui de naştere. Oamenii legii i-au făcut o surpriză copilului care era cam abătut pentru că nu a putut să-şi cheme prietenii şi bunicii la o petrecere la ziua lui. 

De o surpriză similară a avut parte Alexandru Rafael miercuri, 29 aprilie, când a împlinit 7 ani şi era supărat pentru că nu putea să organizeze o petrecere la care să-şi invite bunicii şi prietenii. Băieţelul locuieşte împreună cu părinţii şi fratele său, în Suceava, iar în urul orei 10.00, două maşini de Poliţie au ajuns în faţa blocului. 

Locatarii s-au întrebat ce este în neregulă când au văzut girofarurile pornite, dar s-au edificat când poliţiştii au început să-i cânte „La mulţi ani!“ şi „Rafi să trăiască!“. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite