O femeie şi-a riscat viaţa pentru a salva o bătrână din casa cuprinsă de flăcări. Ambele au ajuns la spital

0
Publicat:

Un incendiu de amploare a avut loc la domiciliul unei octogenare dintr-o localitate din judeţul Neamţ. Bătrâna a fost salvată de la moarte de o consăteancă, aceasta scoţând-o la timp din flăcări.

Incendiul s-a soldat cu mari pagube FOTO ISU Neamț
Incendiul s-a soldat cu mari pagube FOTO ISU Neamț

Pe data de 27 februarie 2024, o alarmă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ s-a dat la ora 11.18, solicitându-se ajutor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Timişeşti. Au intervenit pompierii de la Detaşamentul Târgu Neamţ, la locul indicat fiind trimise mai multe echipaje.

Ajunşi la gospodăria unde se manifesta incendiul, salvatorii de vieţi şi bunuri au constatat că flăcări de mare amploare cuprinseseră acoperişul şi camerele imobilului. Înainte de sosirea forţelor de intervenţie, vecinii au reuşit să scoată din casă proprietara, o bătrână în etate de 83 de ani.

„Victima, care avea arsuri la mâini şi picioare, a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spitalul din Târgu Neamţ. O altă victimă, o femeie de 49 de ani (a evacuat persoana din casa cuprinsă de flăcări), a suferit intoxicaţii cu fum şi a fost transportată la UPU Târgu Neamţ“, a comunicat ISU „Petrodava“.

Incendiul s-a soldat cu mari pagube, arzând acoperişul casei construit din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, tâmplăria de la uşi şi ferestre, plus bunuri materiale din interiorul camerelor. Cauza probabilă a nedoritului incident a fost o lumânare aprinsă şi nesupravegheată de bătrână.

Pe data de 23 februarie, o candelă a distrus casa parohială de la biserica Precista Veche din Piatra Neamţ, un aşezământ care a fost construit acum peste un secol. Flăcările la imobilul situat pe pe Bulevardul Decebal au fost observate după lăsarea întunericului, apelul pentru intervenţia cadrelor de la ISU fiind primit la ora 20.

Au participat la misiunea de stingere patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul construcţiei, flăcările se extinseseră şi la o anexă alipită, existând riscul să se propage la un bloc din apropiere. Au ars acoperişuri pe o suprafaţă de circa 260 de metri pătraţi.

Pompierii recomandă, pentru evitarea unor catostrofe, ca lumânările aprinse să nu fie amplasate în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, îmbrăcăminte, draperii), să fie supravegheate pentru a fi tot timpul în poziţiii verticale, să fie fixate în suporți speciali şi să fie stinse complet când este părăsită încăperea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite