MApN: „Transferul în Belgia al medicului rănit, realizat în condiţii speciale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul ars la ATI Neamţ - Ioan Cătălin Denciu - dus cu avionul militar de MApN în Belgia Sursa Facebook MApN

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat că a asigurat transportul medicului ars în incendiul de la secţia ATI din Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ. Acesta a fost cuprins de flăcări încercând să salveze din pacienţi imobilizaţi la pat, bolnavi de Covid-19.

„Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, a fost transferat astăzi, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti“, a transmis MApN pe pagina de Facebook. 

Medicul Ioan Cătălin Denciu, medic de gardă în ATI Neamţ, a încercat să salveze din pacienţii internaţi, imobilizaţi la pat, bolnavi de Covid-19. Echipamentul său de protecţie, fiind inflamabil, a luat foc, agravând situaţia doctorului.

Ioan Cătălin Denciu are 48 ani, este din Focşani, soţia sa este ginecolog şi au doi copii. Doctorul este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu

Pe aceeaşi temă: 

Medicul-erou de la ATI Neamţ este fiul unui scriitor din Vrancea. Soţia sa este tot medic

Lucian Micu, managerul Spitalului din Piatra Neamţ: Pacienţii au fost mutaţi de la etajul 3 la etajul 2 în spaţii deja amenajate, pe circuite aprobate de DSP

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite