La furat, ca provocare TikTok. Două fete din Neamț au dosar penal pentru joaca stupidă

0
0

Două fete din Neamţ au dosare penale fiind prinse la furat într-un magazin. Ele au declarat polițiștilor că totul era doar o provocare primită pe aplicația de socializare TikTok.

Provocările de pe aplicația virtuală pot aduce necazuri FOTO Adevărul.ro
Provocările de pe aplicația virtuală pot aduce necazuri FOTO Adevărul.ro

Într-un comunicat emis vineri, 7 octombrie 2022, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ se arată că, în urmă cu patru zile, cadrele de la Serviciul Judiciar au fost sesizate de către dispecerul unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ cu privire la comiterea unei infracţiuni.

„Se reclamă că două persoane au sustras mai multe bunuri, fiind declanşată o anchetă. În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a reieşit că o minoră de 16 ani şi o tânără de 19 ani, din localităţile Budeşti şi Dumbrava Roşie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice“, a transmis IPJ Neamţ.

La audieri, cele două tinere au declarat că au sustras respectivele produse în urma unei provocări primite pe aplicaţia de socializare Tik-Tok. Prejudiciul estimat la aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate, mai spun anchetatorii.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, fiind întocmite dosare penale. Este foarte posibil ca tinerelor, care au răspuns afirmativ la „cererea“ stupidă pe Tik-Tok, să le fi fost cerut ca valoarea bunurilor sustrase să fie egală, sau să depăşească o anumită sumă.

Acest caz se alătură multor altora care demonstrează că petrecerea timpului în mediul virtual poate fi dăunătoare, dacă nu se discerne care experienţe sunt riscante şi care nu. Încălcarea legii şi activităţile ce pun în pericol siguranţa nu sunt act de curaj, transmist poliţiştii, care recomandă: „Nu daţi curs solicitărilor şi provocărilor pe care le primiţi în cadrul unor jocuri sau aplicaţii on-line, care fac referire la viaţa reală şi te îndeamnă să săvârşeşti fapte ce îţi pot pune în pericol viaţa, siguranţa sau îi pot afecta pe cei din jur. Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viaţa reală, în offline“.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite