Jaf la priveghi, în Neamț. Victima este un bătrân care a rămas fără economiile în lei şi euro

0
Publicat:

Un jaf comis în timpul unui ritual de priveghi a fost rezolvat în timp record de poliţişti, autorul fiind identificat şi reţinut. Victima, un bătrân din judeţul Neamţ, a rămas fără o mică avere în lei şi euro, urmând să se constituie parte civilă pentru recuperarea daunei.

Infracțiunea s-a petrecut în timpul unu priveghi nocturn FOTO Adevărul.ro
Infracțiunea s-a petrecut în timpul unu priveghi nocturn FOTO Adevărul.ro

Autorul, un bărbat de 52 de ani, din comuna Săbăoani, a ajuns de râsul celor din localitatea de domiciliu după ce, în loc să-şi ia rămas bun de la un consătean care decedase, a cotrobăit prin locuinţa unde era depus sicriul defunctului. A găsit sume în lei şi euro, pe care i-a luat fără nicio remuşcare.

Furtul a fost comis pe 5 octombrie 2022, când cadrele Secţiei Rurale Săbăoani au fost sesizate de către un localnic în vârstă de 72 de ani că a fost jefuit.

„Investigaţiile efectuate au relevat faptul că, în noaptea de 4 spre 5 octombrie 2022, persoane necunoscute, profitând de faptul că uşile erau neasigurate şi că în imobil se defăşura un priveghi, ar fi pătruns în imobilul părţii vătămate, de unde ar fi sustras suma de 2.300 de euro şi 10.000 de lei“, a trasmis Poliţia Neamţ.

În scurt timp, anchetatorii au identificat suspectul, un bărbat de 52 de ani, din aceeaşi localitate cu bătrânul jefuit.

După audieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru furt calificat.

Presupusul infractor a reuşit să cheltuie în doar câteva ore o mare parte din banii sustraşi, cel mai probabil la jocurile de noroc, din prejudiciul reclamat fiind găsită doar suma de 9.000 de lei.

Joi, 6 octombrie, făptaşul urma să fie prezentat în faţa unui procuror de la Parchetului Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite