Gelozie ca-n filmele cu spioni: femeie terorizată informatic de fostul iubit. Ce a făcut un bărbat din Neamţ

0
Publicat:

Un bărbat din Neamţ a fost acuzat şi condamnat pentru violarea vieții private. O femeie a fost terorizată informatic, fostul iubit, probabil din gelozie, acţionând ca în filmele cu spioni.

Victima era ascultată cu un dispozitiv plasat în bord FOTO Arhiva Adevărul
Victima era ascultată cu un dispozitiv plasat în bord FOTO Arhiva Adevărul

Magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au pronunţat, în prima zi a lunii noiembrie 2023, o sentinţă în dosarul unui individ domiciliat în oraşul Târgu Neamţ, care a comis o infracţiune mai puţin întâlnită în practica judiciară. Acuzatul şi-a admis fapta, violarea vieţii private, astfel că a beneficiat de clemenţă din partea judecătorilor.

A recunoscut infracțiunea, acționând ca-n filmele cu spioni, astfel că i s-a redus pedepsa cu o treime, fiind condamnat la 9 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghe pe o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Inculpatul trebuie să respecte unele măsuri dispuse, în caz contrar pedeapsa putându-se transforma în una cu executare.

Ancheta a stabilit că victima a avut o relaţie cu bărbatul, dar prin septembrie 2021 aceasta nu a mai dorit să o continue. În aceeaşi lună şi-a dat seama că fostul partener îi cunoaşte cu exactitate traseele de deplasare cu maşina personală şi mai ales ceea ce vorbea la telefon în timp ce era la volan. În aceste condiţii, pentru că era terorizată informatic, a decis să sesizeze poliţiştii.

Apoi, anchetatorii au dispus o verificare amănunţită a autoturismului, suspiciunile tinerei reclamante adeverindu-se. În panoul de siguranţe electrice au fost descoperiţi doi conectori cu aspect artizanal, care erau orientaţi spre partea superioară a bordului. Specialiştii auto au demontat şi grila de dezaburire a geamului lateral din stânga faţă, având o „surpriză“. 

„A fost identificat sub aceasta un dispozitiv de dimensiuni mici care era conectat la cablurile mai sus menţionate, înfăşurat în bandă tip izoler, în interiorul carcasei din plastic constatându-se existenţa unei plăcuţe electronice pe suprafaţa căreia se aflau două microfoane, o antenă, un suport pentru cartelă sim şi o baterie“, se arată în motivarea condamnării.

Acuzatul a fost reţinut preventiv pe data de 28 septembrie 2021, pe o perioadă de 24 de ore, dar nu a fost arestat. Magistraţii au mai consemnat că fapta inculpatului de a plasa şi instala în autoturism un dispozitiv electronic de ascultare şi înregistrare, întruneşte conţinutul constitutiv al infracţiunii de violarea vieţii private.

Instanţa l-a mai obligat pe făptaş la muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 30 de zile, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea, să anunţe schimbarea locuinţei, deplasările care depăşeşc 5 zile precum şi întoarcerea, schimbarea locului de muncă, etc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite