FOTO Pelerinaj la mormântul părintelui Iustin de la Petru Vodă pentru pomenirea de 40 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iustin

Mii de credincioşi se pregătesc să participe sâmbătă, 27 iulie, la slujba oficiată de Mitropolitul Moldovei. La mănăstirile Petru Vodă şi Paltin se fac ultimele pregătiri în aşteptarea pelerinilor care vor veni să participle la ceremonialul religios.

Ritualurile de pomenire a părintelui arhimandrit Iustin Pârvu au început încă de miercuri, 24 iulie. Astfel, în fiecare seară sunt oficiate slujbe de priveghere între orele 20.00 şi 23.30.

„Vineri seară, la mănăstirea Paltin, începînd cu ora 23.00 până la ora 4.30 dimineaţa se va face slujba Privegherii şi apoi Sfînta Liturghie, pentru ca maicile şi surorile să poată participa la buna organizare a pomenirii din Mănăstirea Petru Vodă”, se arată într-un comunicat al obştilor celor două mănăstiri.

Evenimentul central unde sunt aşteptaţi credincioşi din judeţ şi din alte zone ale ţării este programat sâmbătă dimineaţă, la Mănăstirea Petru Vodă, unde este înmormântat părintele duhovnic. În lăcaşul de cult vor fi oficiate  Liturghia arhierească şi slujba Parastasului la pomenirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul a Părintelui Justin Pârvu.

Obştile mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin au anunţat că ÎPS Teofan, Mitropolotul Moldovei şi al Bucovinei a decis ca slujba de pomenire la 40 de zile să fie oficiată pe data de 27 iulie, zi care coincide cu hramul paraclisului spitalului Mănăstirii Paltin.

„Înalt Prea Sfinţitul Teofan al Iaşilor a hotărît ca pomenirea de 40 de zile a săvârşirii Părintelui Justin să se facă sâmbătă, 27 Iulie 2013. Părintele Mitropolit Teofan va conduce soborul de preoţi prezenţi atunci la slujba Parastasului. În aceeaşi zi va fi şi hramul paraclisului spitalului Mănăstirii Paltin – Sfîntul Mare Mucenic şi Doctor-fără-de-arginţi Pantelimon”.

În zilele de după înmormântarea părintelui Iustin, la Petru Vodă s-a oficiat zilnic slujba Parastasului. Dimineaţa aceasta a fost oficiată de către obştea de călugări, iar seara, de către obştea de maici.

Citeşte şi:

Părintele Iustin, profeţie înspăimântătoare: „12 luni de linişte, după care vine urgia“

FOTO Părintele Iustin, jelit de o mare de credincioşi

Părintele Iustin, de la Petru Vodă, mesaj emoţionant către poporul român: „Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare”


 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite