VIDEO Experimentul dragostei: 40 de zile de relaţie între doi prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să-ţi găseşti alesul şi să fii pregătit, ai fi dispus(ă) să te întâlneşti cu unul dintre prietenii tăi cei mai buni? Exact asta au făcut doi designeri din New York. Prieteni de patru ani, au decis să „demareze” împreună într-o relaţie, timp de 40 de zile, cu nişte reguli foarte clare puse la punct.

Jessica Walsh şi Tim Goodman, amândoi din New York, au luat această hotărâre după ce s-au trezit fără obligaţii, în aceeaşi perioadă de timp. Înainte de toate, au stabilit un set de reguli: să se vadă în fiecare zi, să aibă trei întâlniri organizate pe săptămână, să completeze zilnic un chestionar, să meargă la terapie de cuplu o dată pe săptămână, să plece într-o excursie săptămânală şi să se abţină de la săruturi, întâlniri sau sex cu alţi oameni în această perioadă.

Site-ul proiectului explică exact ce au vrut amândoi să obţină. „Se spune că durează 40 de zile să schimbi un obicei prost. În tentativa de a explora acest lucru şi dorinţa de a depăşi temerile şi inadvertenţele, Tim şi Jessica vor prin etapele fireşti ale unei relaţii în această perioadă de timp: angajament, timp, companie, bucurii şi frustrări. Se pot ajuta sau vor pica pradă aceloraşi obiceiuri proaste? Îşi vor periclita prietenia? Dacă se îndrăgostesc?”, se anunţă pe site-ul celor doi.

Walsh şi Goodman au abordări extrem de diferite asupra unei relaţii: ea are tendinţa să se implice imediat, în timp ce el este mult mai precaut cu angajamentul faţă de cineva.

„În încercarea de a explora obiceiurile şi fricile unei relaţii, am decis că ne putem întâlni în acel mod timp de 40 de zile pentru a descoperi cât mai multe despre firea umană”, au spus aceştia cotidianului „New York Daily News”. „Limitele acestui proiect ne-au permis să acceptăm această provocare”, au adăugat ei.

Experimentul a început în martie, acest an, iar perechea a început să urce pe site chestionarele zilnice la care răspundeau abia în luna iulie. Cea mai recentă postare este numită „Ziua a 16-a”. „După o ceartă pe care am avut-o în a cinsprezecea zi, părea că ne apropiem de finalul proiectului. Timothy găseşte tensiunea proiectului atât de stresantă că a început să chelească. Cititorii curioşi vor trebui să verifice ce urmează să se întâmple”. Între timp, relatarea din ziua 17 a fost postată pe site. 

„Habar nu avem dacă ideea va inspira oameni, dar noi am recomanda acest experiment. Propria examinare a sinelui a fost foarte relevantă. Am intrat în acest proiect gândindu-ne că vom învăţa lucruri despre dragoste şi relaţii, dar am ajuns să aflăm incredibil de multe informaţii despre noi înşine. Amândoi am făcut schimbări pozitive în vieţile noastre. Este extrem de important să găseşti timpul să reflectezi asupra fricilor tale şi a obiceiurilor”, au cei doi pentru „Huffington Post”.

Cei care vor să ştie cum s-a încheiat proiectul pot verifica site-ul experimentului până când va fi postată şi analiza celei de-a 40-a zi a relaţiei. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite