Fată din Bucureşti, moartă în casa prietenului din Neamţ, din cauza unei hemoragii genitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă din Bucureşti a fost găsită decedată în casa prietenului dintr-o localitate din Neamţ, în urma unei hemoragii genitale. Fata trebuia să participe la o conferinţă a elevilor.

Polițiștii au declanșat o anchetă FOTO Arhiva Adevărul
Polițiștii au declanșat o anchetă FOTO Arhiva Adevărul

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care o fată de 16 ani şi-a pierdut viaţa în locuinţa amicului mai mare cu trei ani decât ea, care domiciliază în comuna Dumbrava Roşie din Neamț. Un rol determinant în acest caz îl va avea raportul medico-legal întocmit după necropsia ce urma să aibă loc marți, 1 august 2023.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 30/31 iulie 2023, anchetatorii având mai multe ipoteze. Una dintre ele este că a avut loc un act sexual, iar în timpul acestuia sau după a survenit o hemoragie genitală. La fel de posibil este ca pierderea masivă de sânge să fie consecinţa unei afecţiuni medicale, nu a raportului sexual.

Cum ancheta este în curs, prea multe date nu au fost făcute publice.

Încă nu se ştie cum a ajuns adolescenta din București la locuinţa prietenului, dacă erau la prima întâlnire sau dacă se cunoscusesră pe reţelele de socializare, convenind să se întâlnească. Cert este faptul că adolescenta trebuia să participe la o conferinţă a elevilor de la Piatra Neamţ, dar nu a mai ajuns.

Acest caz a fost sesizat de mama băiatului. „Pe 31 iulie a.c., în jurul orei 01:39, cadrele Secţiei de Poliţie Săvineşti au fost sesizate prin apel la 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în locuinţa sa se află o tânără decedată. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că este vorba despre o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Un echipaj medical sosit la locul indicat a efectuat manevre de resuscitare, dar acestea nu au avut efectul scontat. Poliţia Neamţ a mai transmis că tânăra decedată a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Că bucureşteanca nu a mai ajuns la manifestarea de la Piatra Neamţ, una care este organizată de elevi şi care nu-i în calendarul Ministerului Educației, a confirmat Grigoruţă Oniciuc, directorul Colegiului „Petru Rareş“, liceul punând la dispoziţia participanţilor doar sediul: „Ştiu că a fost declanşată o anchetă. Am aflat că eleva nu a ajuns la conferinţă, nefiind prezentă la cazare“.

Şi David Gheorghiu, secretarul general şi organizatorul Conferinţei Piatra Neamţ Model United Nations, a spus că tânăra nu a fost prezentă. A mai relatat că elevilor li s-a pus la dispoziţie, pe perioada manifestării, internatul unui liceu din municipiului reşedinţă de judeţ, dar cei care au dorit să se cazare în alte locuri au putut să o facă.

Între 31 iulie şi 2 august 2023 se desfăşoară Conferinţa Piatra Neamţ Model United Nations, la care circa 170 de elevi din ţară dezbat probleme de interes internaţional, de la tematici economice, politice, culturale, până la militare, după procedura Organizaţiei Naţiunilor Unite. Temele de discuţii se susţin în limba engleză şi  franceză, participanţii reprezentând state membre ale ONU.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite