Curse ilegale de maşini pe un drum naţional din Neamţ. Cum au fost prinşi şoferii de „liniuţe“

0
Publicat:

Doi conducători auto sunt cercetaţi după ce au participat la curse ilegale de maşini pe un drum naţional din Neamţ, şoferii de „liniuţe“, după cum li se spune întrecerilor neatorizate de autovehicule, riscând trimiterea în judecată sau sancţiuni de natură pecuniară.

Cursele ilegale au un mare grad de risc FOTO Arhiva Adevărul
Cursele ilegale au un mare grad de risc FOTO Arhiva Adevărul

După cum a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie, o astfel de cursă a avut loc pe data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 20.30, la ea participând două persoane, care au vrut să etaleze puterea şi viteza pe care o ating maşinile lor, locul demonstraţiei fiind Drumul Naţional 15C, în localitatea Dobreni.

„În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier, persoanele în cauză, cu vârste de 20, respectiv 42 de ani, ambele din Dobreni, au fost identificate. Continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice“, a precizat Poliţia Neamţ.

Șoferii de liniuțe din acest caz au fost prinși în urma anchetei ce ar fi pornit după ce pe reţelele de socializare au fost publicate câteva imagini cu respectiva cursă din localitatea Dobreni. În comunicatul emis ieri, 10 februarie, se mai arată că poliţiştii rutieri recomandă evitarea implicării în întreceri neautorizate, cunoscute sub denumirea de „liniuţe“.

Conform articolului 339, alineatul 2 din Codul Penal participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Acest gen de curse au un grad ridicat de pericol nu numai pentru cei implicaţi, ci şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Locul ales pentru întrecere nu a fost ales întâmplător, fiind vorba despre un sector de drum drept. Aici, unii şoferi au tentinţa de a accelera, fiind şi accidente. Unul foarte grav a avut loc la finalul lunii octombrie 2022. Trei persoane, doi bărbaţi de 62, respectiv 70 de ani şi o femeie de 67 de ani au decedat după o coliziune frontală.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite