Un medic a fost şantajat şi i s-a incendiat cabinetul. Preţul plătit de autorul practicilor mafiote

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dosar penal, întocmit deoarece un medic a fost şantajat şi i s-a incendiat cabinetul din Neamţ, a fost soluţionat. Autorul practicilor mafiote a fost condamnat prin sentinţă definitivă. 

Autorul va executa condamnarea la Penitenciarul Bacău. FOTO MonitorulNeamț.ro
Autorul va executa condamnarea la Penitenciarul Bacău. FOTO MonitorulNeamț.ro

Hotărârea a fost pronunţată joi, 9 februarie 2023, de către magistraţii de la Curtea de Apel Bacău, după ce acuzatul, V. C., în vârstă de 44 de ani, contestase sentinţa aplicată de Judecătoria Piatra Neamţ. Tot joi, autorul a fost reţinut de poliţişti şi dus la un penitenciar.

Pietreanul fusese acuzat de şantaj şi de distrugere prin incendiere, primind o sentinţă de 4 ani şi 2 luni de detenţie. În primă instanţă, el a mai fost obligat la plata unor daune materiale şi morale în valoare de 83.000 de lei, dar acestea au fost majorate cu încă 10.000 de lei la Curtea de Apel Bacău.

„Obligă pe inculpatul C. V. să achite părţii civile suma de 73.067, cu titlu de daune materiale şi suma de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale“, se arăta în sentinţa Judecătoriei Piatra Neamţ.

Respectivul medic șantajat, stomatolog de profesie, ceruse mai mulţi bani ca despăgubire, însă acţiunea civilă a fost admisă în parte de către magistraţi.

Bărbatul din Piatra Neamţ a fost pus sub acuzare pentru că a incendiat cabinetul de medicină dentară al victimei, un imobil dintr-o comună de lângă Piatra Neamţ, şi a provocat o pagubă estimată la la 50.000 de lei. Ulterior a avut loc şantajul, când doctorului i s-a cerut suma de 8.000 de lei.

Dacă nu avea banii, el trebuia să remită o scrisoare prin care să-şi ceară scuze. La ce ar fi putut folosi aceasta nu s-a aflat, dar este foarte probabil ca scrisoarea să fie folosită tot ca „probă“ pentru un şantaj ulterior. Autorul faptelor bănuia că doctorul ar fi nutrit anume „sentimente“ pentru soţia sa.

La data de 5 februarie 2021, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul suspectului. Apoi din investigaţiile efectuate a reieşit că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2021, bărbatul a incendiat cabinetul medical după care i-a tăiat cauciucurile de la un autoturism.

Făptaşul a pretins de la persoana vătămată bani, prin mesaje telefonice, pentru a nu dezvălui informaţii pe care le deţinea despre aceasta.

„Din datele anchetei nu s-a stabilit în mod concret care au fost motivele, dar se pare că nu ar avea legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate“, comunicau anchetatorii nemţeni.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite