Descoperire macabră într-o chilie de la Mănăstirea Sihăstria din munţii Neamţului

0
Publicat:

O descoperire macabră a fost făcută într-o chilie de la seculara Mănăstire Sihăstria, din munţii Neamţului. Un bărbat decedase acolo de câteva zile, poliţiştii deschizând o anchetă penală în acest caz.

Mănăstirea dăinuie de câteva veacuri FOTO Facebook Mănăstirea Sihăstria - Monah Ghelasie
Mănăstirea dăinuie de câteva veacuri FOTO Facebook Mănăstirea Sihăstria - Monah Ghelasie

Pe data de 19 aprilie 2023, cadrele de la Serviciul Investigaţii Criminale au fost sesizate printr-un apel la numărul de urgenţă 112 cu privire la faptul că la o mănăstire, din localitatea Vânători Neamţ, a fost găsit un bărbat decedat.

Poliţiştii care s-au deplasat la Mănăstirea Sihăstria au stabilit că este vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Vânători Neamț, care murise într-o chilie a așezământului monahal. După primele constatări ale anchetatorilor, se pare că moartea nemţeanului a survenit de circa o săptămână, adică înainte de Paști. 

„Corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamţ, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Mănăstirea Sihăstria a fost ctitorită în anul 1655 de către sihastrul Atanasie împreună cu şapte ucenici de-ai săi. Vremurile care au urmat au dus la ruinarea bisericii. Abia în anul 1734, episcopul Ghedeon al Romanului a ridicat o nouă biserică, din piatră. În timpul Revoluţiei de la 1821, aşezământul a fost incendiat de oștile otomane, care-i urmăreau pe eteriști.

Revenind în actualitate, tot ieri, 19 aprilie, de o descoperire macabră a avut parte şi o femeie din Piatra Şoimului. La un moment dat, ea şi-a găsit concubinul, un bărbat de 58 de ani, spânzurat de un copac din grădină. Cadrele medicale nu au mai putat face nimic, fiind declarat decesul nemțeanului.

Cu câteva zile în urmă, pe 17 aprilie, poliţişti nemţeni au cercetat împrejurările în care o femeie, de 59 de ani, a murit. A fost găsită fără viaţă în faţa unui magazin din staţiunea Oglinzi şi nu prezenta urme de violenţă. Se pare că decesul a fost provocat de consumul de spirt medicinal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite