Definitivat și Titularizare, examenele care arată valoarea dascălilor. În Neamț, unii candidaţi s-au făcut de râs

0
Publicat:

Printre profesorii din Neamţ, care au participat la Definitivat şi la Titularizare, se numără și dascăli corigenți, şi dascăli eminenţi. Câțiva au obținut nota maximă. Alții s-au făcut de râs.

Unii profesori nu prea au ce căuta în sistem FOTO Arhiva Adevărul
Unii profesori nu prea au ce căuta în sistem FOTO Arhiva Adevărul

Rezultatele obţinute de profesorii care au susţinut în acest an concursurile necesare pentru avansarea în cariera didactică au demonstrat că unii merită să fie la catedră, în timp ce alţii n-au ce căuta în sistem, fiind foarte slab pregătiţi. O atestă şi faptul că mulţi au părăsit sala de examen după ce au văzut subiectele.

Marți, 25 iulie 2023, au fost afişate rezultatele preliminarii ale definitivării în învăţământul preuniversitar. În judeţul Neamţ s-au înscris la proba scrisă un număr de 165 cadre didactice. Dintre ei, patru au absentat, şapte s-au retras, din motive personale sau medicale, iar o lucrare a fost anulată pentru că nu respecta metodologia de desfăşurare a probei.

Procentul de promovabilitate în judeţul Neamţ este de 81,69%, peste cel care s-a înregistrat la nivel de ţară, respectiv 76,97%. Sunt 28 de candidaţi care nu au promovat examenul, iar 125 de dascăli au fost admişi cu minim media 8 (cea care asigură promovarea). Dintre profesorii picaţi, cea mai mică notă la proba scrisă, 4,3, a obţinut-o o profesoară de matematică.

Dascăli eminenți sunt trei. „Sunt trei candidaţi care au la proba scrisă nota 10. E vorba de Bianca Darabă, profesor de franceză la Liceul „Vasile Conta“ Târgu Neamţ, de Lucian Cucoş, profesor de Educaţie fizică la Liceul Sportiv Roman şi de Mihaela Matei, de la Şcoala Postliceală Moldova Roman“, a declarat, pentru „Monitorul de Neamţ.ro“, Dana Păiuş, inspector general şcolar adjunct.

În ceea ce priveşte examenul de titularizare, s-au înscris 695 de candidaţi, au fost prezenţi 604, dar când au văzut cerinţele subiectelor 60 dintre ei s-au retras. Au fost două lucrări anulate. Procentul notelor peste 7 a fost de 46,86%. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, trebuie obţinută minimum nota 7, iar pe timp determinat, minimum nota 5.

Cu un bagaj de cunoştinţe redus au fost 107 dascăli corigenți, care au obţinut calificative sub nota 5, iar şase dintre ei au fost notaţi cu note sub doi.

La polul opus se află doi dascăli care au fost notaţi cu 10. Este vorba despre Cosmin Apetrei, din Roznov, la Educaţie fizică şi Florentina Mândru, din Piatra Neamţ, la Farmacie (maiştri instructori). Un număr de 254 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite