Maşină dată în urmărire în Norvegia, descoperită într-un sat din Neamţ. Acuzația este de „abuz de încredere“

0
Publicat:

A fost descoperită în Neamţ o maşină scumpă, care era dată în urmărire în Norvegia. Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar de cercetare penală, acuzaţia adusă fiind abuz de încredere.

Autoturismul a fost confiscat FOTO Poliția Neamț
Autoturismul a fost confiscat FOTO Poliția Neamț

Sâmbătă, 22 iulie 2023, polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ au efectuat o misiune care a vizat prevenire şi combaterii traficului şi furtului de vehicule. O descindere a avut loc în comuna Negreşti, în curtea unui imobil fiind depistat un autoturism suspect.

Nu este prima dată când diverse autovehicule în valoare de zeci de mii de euro şi chiar peste au fost descoperite în judeţ, în marea majoritate a cazulor ele fiind furate din ţări ale Uniunii Europene. În situaţia de la Negreşti, anchetatorii au decis ca maşina în cauză, în valoare de 15.000 de euro, să fie confiscată.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul în cauză era urmărit de autorităţile din Norvegia. Poliţiştii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere, autoturismul fiind indisponibilizat“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

Abuzul de încredere este definit în articolul 238 din Codul Penal: „Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.“

Un caz oarecum similar ieşea la iveală pe 25 februarie 2023. La o percheziţie, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, din oraşul Roznov, au fost găsite trei vehicule, o motocicletă Harley Davidson, un autoturism şi o autoutilitară, în valoare de 80.000 de euro, care fuseseră sustrase din Anglia. Nemţeanul este cercetat pentru tăinuire.

Cea mai mare captură în ceea ce priveşte maşinile care au ajuns fraudulos în judeţul Neamţ, fiind furate din ţările Uniunii Europene, a avut loc în octombrie 2022. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era identificată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

Poliţiştii au mai constatat că nemţeanul de 35 de ani era dat în urmărire în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul statului străin menţionat, în perioada martie - mai 2022, a mai multor infracţiuni, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite