Decesul stupid al unui copil de 2 ani. A căzut într-un lighean cu apă, în apropiere fiind mama şi bunica

0
Publicat:

Un băieţel de 2 ani dintr-o comună din Neamţ a sfârşit într-un mod neverosimil, în curtea casei. Manevrele de resuscitare efectuate de mamă şi cadrele medicale nu au avut efectul scontat.

Manevrele de resuscitare ale băiețelului nu au avut efectul scontat FOTO Arhiva Adevărul
Manevrele de resuscitare ale băiețelului nu au avut efectul scontat FOTO Arhiva Adevărul

Tragedia s-a petrecut la 31 martie 2024, la ora 16.24, cadrele de la Secţia de Poliţie Rurală Sagna fiind sesizate de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din comuna nemţeană Gâdinţi, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un recipient cu apă.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului stabilind faptul că, în timp ce minorul se afla în curtea locuinţei, împreună cu mama şi bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenţie acesta ar fi căzut cu faţa într-un lighean cu apă“, se arată într-un comunicat de pe 1 aprilie 2024 al Poliţiei Neamţ.

Se pare că băieţelul nu a fost supravegheat doar foarte puţin timp de cei cu care era în curte. Primele manevre de resuscitare au fost efectuate chiar de mama copilului, iar apoi de cadrele medicale de la Ambulanţă, dar nu s-a reuşit salvarea acestuia, fiind declarat decesul minorului.

A fost întocmit un dosar pentru ucidere din culpă, continuându-se investigaţiile pentru a determina circumstanţele exacte ale tragediei.

În contextul în care temperaturile crescute îi determină pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinţei, poliţiştii transmit câteva sfaturi părinţilor, esenţial fiind să fie supravegheaţi în permanenţă.

Chiar şi un moment de neatenţie poate duce la consecinţe grave. Oamenii trebuie să se asigure că zonele periculoase din curte, un recipient cu apă sau a altor potenţiale pericole (substanţe interzise, surse de foc etc), sunt bine delimitate şi securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere.

„Curiozitatea copiilor îi poate aduce în situaţii de risc. Învaţă-i pe cei mici să evite aceste situaţii şi să se joace în preajma unui adult. Totodată, cunoaşterea procedurilor de prim ajutor, poate fi crucială în situaţii de urgenţă“, se mai arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite