Cruzime faţă de animale: un căţel a fost legat într-un sac şi abandonat în zăpadă. S-a întâmplat în Neamț

0
Publicat:

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru cruzime faţă de animale şi fac cercetări pentru identificarea celui care a legat un căţeluş într-un sac şi la abandonat în zăpadă, într-o localitate din Neamţ.

Câinele a fost legat într-un sac și abandonat FOTO Poliția Neamț
Câinele a fost legat într-un sac și abandonat FOTO Poliția Neamț

O faptă revoltătoare a fost prezentată, zilele trecute, pe reţelele de socializare, fiind date detalii despre un patruped descoperit în comuna Săvineşti. După ce situaţia a devenit publică, poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au autosesizat cu privire la cele semnalate, demarând o anchetă pentru a afla cine a procedat atât de inuman.

„Cu toţii suntem martorii unor situaţii care ne ating sufletele şi ne fac să reflectăm asupra importanţei protejării fiinţelor nevinovate. Cu ajutorul comunităţii, poliţiştii au reuşit să identifice locaţia câinelui şi să-l salveze. A fost preluat şi predat adăpostului Asociaţiei „Claudia - Încă o şansă“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Dosarul penal întocmit vizează infracţiunea de cruzime faţă de animale, care este pedepsită cu închisoare cuprinsă între trei luni şi 1 an, sau amendă. Sunt incriminate uciderea animalelor, cu intenţie, practicarea tirului pe animale domestice sau sălbatice captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, rănirea sau schingiuirea animalelor, etc.

O altă situaţie reprobabilă s-a petrecut în anul 2022, la Alexandru cel Bun. Un individ din localitate a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, trei câini fiind lăsaţi să moară în condiţii oribile. Cel în culpă a apărut pe reţelele de socializare în timp ce târa un câine pe o uliţă din sat, după care l-a spânzurat.

La fel a procedat cu alte două patrupede, pe care le-a atârnat cu capul în jos, lăsându-le să se chinuie zile în şir, până ce au decedat. Oribilele fapte au avut loc în luna martie a anului menţionat. După reţinerea de 24 de ore, nemţeanul sadic a fost prezentat procurorilor, fiind luată decizia ca el să fie cercetat sub control judiciar.

Pentru că sezonul rece aduce provocări suplimentare pentru animalele de companie, poliţiştii au transmis căteva sfaturi proprietarilor: .asiguraţi-le un adăpost cald şi izolat de vânt; în zilele reci, este important să le furnizaţi suficientă apă caldă şi hrană pentru a le ajuta să lupte împotriva frigului; încercaţi să limitaţi timpul petrecut în aerul rece.

Patrupedul a fost predat unei asociații de protecție a animalelor FOTO Poliția Neamț
Patrupedul a fost predat unei asociații de protecție a animalelor FOTO Poliția Neamț

„Oferiţi posibilitatea acestora să stea în interior atunci când temperatura scade. Dacă sunteţi martor la acte de cruzime faţă de animale, nu ezitaţi să ne sesizaţi. Împreună dezvoltăm o comunitate responsabilă şi empatică. Prin mici gesturi, putem face o mare diferenţă, împărtăşind dragostea şi grija faţă de animale!“, a transmis Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite