Adolescente îndrăgostite, fugite de acasă de bunăvoie, găsite cu Poliţia. Ce le-a transmis o fată părinţilor speriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisabeta Ţurcanu a fost dată dispărută de către mama sa. FOTO: Dan Sofronia
Elisabeta Ţurcanu a fost dată dispărută de către mama sa. FOTO: Dan Sofronia

Două adolescente din judeţul Neamţ au plecat de bunăvoie de acasă, refugiindu-se la iubiţi. Din cauza uneia dintre ele, un vrâncean este acum cercetat penal.

În ultima perioadă, tot mai multe adolescente din judeţul Neamţ fug de acasă, mai ales din cauza certurilor cu părinţii după ce se îndrăgostesc de tineri mult mai mari ca ele. 

Astfel, ele sunt date dispărute, misiunea de a fi depistate şi redate familiei revenind poliţiştilor. Un astfel de caz o are ca protagonistă pe o adolescentă din Piatra Neamţ, Elisabeta Ţurcanu, în vârstă de 16 ani, care a fugit de acasă în noaptea de 13/14 iunie. A doua zi, mama fetei s-a prezentat la Poliţia Piatra Neamţ reclamând că fiica sa a plecat de acasă şi nu a mai revenit. 

Poliţiştii au făcut verificări în municipiu şi în localităţile limitrofe, însă nu au găsit-o. 

„Tânăra are o înălţime de circa 1,60 m, cam 40 de kilograme, păr lung negru, ochi negri, ten măsliniu, fără semne distinctive. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, a transmis IPJ Neamţ. 

Ulterior, adolescenta a aflat de anunţul mamei privind dispariţia şi a transmis, printr-o postare pe internet, că este bine, doar că este îndrăgostită şi că trebuie lăsată să-şi trăiască viaţa.

„Mama şi tata să mă lase în pace, să trăiesc cu Artus. Am fugit de bunăvoie. Orice ar fi, nu-l las. Ne iubim. Părinţii mei nu sunt de acord, dar eu îl vreau cu orice preţ, orice ar fi. Şi nu sunt dispărută!“,

le-a transmis părinţilor Elisabeta Ţurcanu, un mesaj având şi iubitul, Artus: „S-a spus că este dispărută. Nu e adevărat, este cu mine. Am mai luat-o odată. A dat declaraţie şi la poliţie. A spus că mă iubeşte“.

Având în vedere vârsta fetei, prietenul său, Artus, ar putea avea probleme penale dacă este major, putând fi cercetat pentru relaţii sexuale cu minori.

Din cauza unei minore de 13 ani, un vrâncean a ajuns în arest

Exact acest lucru l-a păţit un tânăr de 18 ani, din Mărăşeşti, care are dosar penal după ce şi-a găsit o iubită tocmai în judeţul Neamţ, oraşul Roznov. Fata a dispărut de la domiciliu duminică, 12 iunie, „refugiindu-se“ la prietenul din judeţul Vrancea. 

La data menţionată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de mama fetei, o femeie de 49 de ani, care a reclamat fuga fiicei sale, Rebeca R. A început o anchetă, căutările fiind efectuate, în primă fază, în oraşul de domiciliu şi apoi extinse, în cele din urmă adolescenta fiind găsită, în 14 iunie, în timp ce se plimba prin Mărăşeşti, împreună cu un tânăr de 18 ani. 

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, pe perioada dispariţiei, minora ar fi întreţinut relaţii sexuale consimţite cu tânărul în cauză. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de act sexual cu un minor. În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unui procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra

Neamţ. Operaţiunea de găsire a minorei a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române“, transmitea IPJ Neamţ. 

Psihologii spun că fuga de acasă este modul prin care copilul sau adolescentul vrea să atragă atenţia

asupra lui printr-un gest extrem, prin care arată că are o problemă. De regulă, una care este puţin sau deloc discutată cu părinţii. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite