Tinerii voluntari din Oradea creează felicitari pentru o lume mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii confecţionează felicitări din hârtie reciclabilă
Voluntarii confecţionează felicitări din hârtie reciclabilă

Elevii şi studenţii orădeni îşi sacrifică timpul liber pentru a fi de folos oamenilor care au nevoie de ajutor. Tinerii îşi dezvoltă imaginaţia în atelierele de creaţie ale ONG-urilor şi speră ca produsele create de ei să se vândă cât mai bine.

Peste 20 de elevi şi studenţi au decis să participe la atelierul de creaţie organizat de Asociaţia Caritas Eparhial. Tinerii sunt dispuşi să sacrifice două după-amieze pe săptămână pentru a confecţiona felicitări care vor fi puse în vânzare de Crăciun. „Sunt elevă la Liceul de Artă, la secţia Arhitectură. Faptul că pot să creez o felicitare de la cap la coadă îmi stimulează partea artistică”, spune Laura Puşcaş.

„E un mod util de a-mi petrece timpul liber, pentru că de multe ori lăsăm ideile bune să se piardă. În plus, eu fac felicitările tridimensionale şi asta mă ajută pentru că îmi dezvoltă imaginaţia în spaţiu”, a mai spus Laura. Alături de liceenii orădeni, în acţiune se implică şi voluntari străini care consideră că este o metodă de relaxare inedită.

„Studiez matematica şi sunt îndrăgostit de formele geometrice pe care le imprim pe felicitări. Dincolo de satisfacţia pe care o am, ştiind că îmi dedic timpul liber unor oameni care au nevoie de sprijin, pentru mine este o metodă de a-mi dezvolta personalitatea”, a precizat John Gardiner, student.

Felicitări eco

Tinerii folosesc în creaţiile lor numai materiale reciclabile. Felicitările sunt făcute din hârtie colorată şi cele care nu au fost vândute anul trecut sunt refolosite pentru crearea altora. „Nu folosim tipare, fiecare felicitare este unicat şi poartă cu ea o parte din personalitatea fiecărui om care a contribuit la realizarea ei”, a explicat şi Iulia Iova, coordonatoare a voluntarilor. Felicitările vor fi vândute în cadrul expoziţiilor şcolare, de la începutul lunii
decembrie.

Bani colectaţi pentru oamenii săraci

Felicitările vor costa între trei lei şi patru lei, în funcţie de mărimea fiecăreia. Banii colectaţi din vânzare vor fi folosiţi pentru asigurarea serviciilor de masă caldă pentru beneficiarii săraci ai ONG-ului. „Masa caldă o dăm zilnic oamenilor bătrâni, bolnavi, sau celor fără adăpost care nu au pe nimeni”, a spus Iulia Iova.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite