Liderul PPMT Bihor: „Există un pact secret între UDMR şi PSD legat de candidatura lui Victor Ponta. În al doilea tur va fi susţinut şi de UDMR”

0
0
Liderul PPMT Bihor

Csomortanyi Istvan, liderul bihorean al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, este de părere că maghiarii care-l vor susţine pe Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale din acest an îl vor susţine pe Victor Ponta, deoarece ar exista deja o înţelegere secretă între UDMR şi PSD pentru turul doi.

“Suntem mai mult ca siguri că şi de data aceasta există o înţelegere, un pact secret, între UDMR şi PSD legat de candidatura lui Victor Ponta şi sunt foarte multe semnale că în al doilea tur al alegerilor va fi susţinut şi de UDMR. Un lucru foarte sigur şi cert care adevereşte acest lucru este invitarea lui Ponta la vârful Nyerges, la comemorarea de la vârful Nyerges, la 165 de ani de la bătălia de acolo, un loc simbol pentru maghiarimea şi secuimea din Transilvania, al vitejiei şi al jertfei aduse pentru libertate, unde domnul Ponta a fost invitatul special, invitatul secret, de fapt, al UDMR-ului. Nici presa nu era înştiinţată de acest lucru, bineînţeles se temeau de secui”, a declarat Csomortanyi Istvan.

Acesta a mai precizat că în momentul de faţă colaborarea dintre UDMR şi PSD are loc într-un guvern ce este împotriva drepturilor maghiarimii din România.

“Se aude şi vocea SRI-ului care consideră comunitatea maghiarilor din Transilvania un factor de risc şi face tot ce e posibil împotriva autonomiei ţinutului secuies”, a mai declarat Csomortanyi Istvan, preşedintele PPMT Bihor.

Totodată, el este de părere că nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii a reprezentat o ruşine pentru comunitatea maghiară, fiind foarte clar că UDMR-ul se află într-un moment de panică.

Mai puteti citi:

VIDEO Szilagyi Zsolt, candidat la alegerile prezidenţiale: "Transilvănenii plătesc impozit pentru un centru care este frământat de corupţie"

Şeful SRI, criticat de liderii UDMR pentru declaraţiile antiautonomiste: „Serviciile secrete nu pot interveni în deciziile politice“

PPMT ar putea avea candidat propriu la prezidenţiale: „Vom putea vorbi de autonomie“

Preşedintele organizaţiei de tineret a UDMR Salonta cântă într-un videoclip porno

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite