Operaţiune de salvare în munţi. Bărbat transportat cu elicopterul SMURD după ce un buştean a căzut peste el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD
Barbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD

Un bărbat din Bihor a fost transportat, în stare gravă, cu elicopterul SMURD la Cluj, după ce un buştean a căzut peste el. Accidentul a avut loc în Munţii Plopiş, în pădurea situată între Poiana Florilor şi Peştiş.

Potrivit lui Adi Marin, vicepreşedinte Salvamont Salvaspeo Bihor, l salvamontiştii au pornit prin pădure, în căutarea bărbatului, de la drum până la locul cu pricina având de parcurs aproximativ 2 kilometri.

Alături de salvamontişti, la locul accidentului s-a deplasat echipajul de Terapie Intensiă SMURD şi un Echipaj de Prim Ajutor tot din cadrul SMURD.

Din informaţiile primite la numărul de urgenţă 112 se ştie că un bărbat, cel mai probabil un pădurar, a fost prins sub un buştean care a căzut peste el. Se pare că bărbatul nu ar fi conştien.

După mai bine de trei kilometri parcurşi prin pădure, salvamontiştii şi salvatorii de la SMURD  au reusit să ajungă la victimă. Bărbatul a fost găsit în stare gravă. 

“Echipa de la faţa locului evaluează situaţia urmând să decidă dacă  victima va fi transportată cu elicopterul la Cluj sau cu o ambulanţă la Oradea. Bărbatul este rănit grav. Se discută dacă elicopterul poate să aterizeze în zonă”, a declarat dr. Hadrian Borcea.

În cele din urmă acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la un spital din Cluj, el suferind o fractură cervicală.

Mai puteti citi:

FOTO Căldura a făcut şase victime pe Ceahlău. O turistă a fost coborâtă cu targa de la cota 1500 până la ambulanţă

Un bărbat din judeţul Vâlcea a dispărut pe Valea Frumoasei

O turistă cu piciorul rupt, salvată din Bucegi după o intervenţie de şapte ore

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite