FOTO Cum arată Podul Centenarului din Oradea, construit fără piloni de sprijin în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la noul pod din Oradea, Podul Centenarului, ridicat peste Crişul Repede sunt în stadiu avansat, construcţia urmând să fie inaugurată pe 1 Decembrie, cu aproape două luni înainte de termen.

Podul Centenarului este unul atipic, fiind singurul din oraş care nu are piloni de sprijin în Crişul Repede. Până acum au fost fixaţi stâlpii de susţinere pe ambele maluri ale Crişului Repede, culeile şi hidroizolaţiile acestora, s-au confecţionat piesele metalice, s-a realizat racordarea canalizării pluviale şi lucrările de infrastructură, amenajându-se sensuri giratorii pe ambele maluri.
 

image


Confecţia metalică a podului (tablier, arce) este finalizată şi adusă în şantier, urmând să sosească în curând şi balustrada care va proteja pietonii şi bicicliştii."Până în prezent, ca fapt divers,ansamblul a fost prins cu peste zece mii de şuruburi", a explicat viceprimarul municipiului, Florin Birta.
 

image

Podul care va avea două benzi de câte 3,5 metri, trotuare şi piste pentru biciclişti, a costat 11.350.000 lei (fără TVA), fiind realizat din fonduri comunitare. Lucrările sunt executate de asocierea formată din Freyrom SA, Procons Group SRL, Electro Excel Green Consulting SRL şi Aquacons SRL.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite